SJAEK

Twee enthousiaste vriendinnen 1 opgegroeid in Anna Paulowna en de ander in ‘t Zand. Zijn beide uitgevlogen naar de grote stad, maar elkaar nooit uit het oog verloren. Beide ondernemende types en beide ook zeer creatief en muzikaal.

Ja wij hebben het over Sonja Straathof en Judith van Lierop. Sonja runt een boutique hotelletje in Amsterdam en Judith kennen we van haar schilderijen, illustraties en mooie gedichten die zij o.a. als sneldichter persoonlijk voor u maakt.

Beide meiden waren ieder al een beetje met muziek bezig, niks professioneel maar meer ontdekkend en genietend. Tot de zomer van 2018 de stemmen kwamen bij elkaar daar voegden ze een gitaar & ukelele bij en een hele hoop energie en vertrouwen en de band “Sjaak” was geboren. Sjaak een super leuke naam maar de grote vraag is natuurlijk hoe kwamen ze hierop? Nou dat is een hele mooi verhaal! Het eerste vriendje van 1 meiden heet Sjaak en beide meiden waren er van overtuigd dat deze jongen een ode verdiende gewoon om wie hij is. Al snel kwamen de meiden er achter dat 1 liedje niet voldoende was om alles te verwoorden, en een album was snel gevuld met bitterzoete liedjes over Sjaak en het leven.

Zoals alles in het leven gaat heeft elk idee een oorsprong maar door de tijd en alles wat er onderweg gebeurt worden ideeën bijgeschaafd en nog mooier gemaakt en de puntjes helemaal op de i gezet. En dat hebben de meiden ook gedaan vandaar dat Sjaak aangepast is naar SJAEK en ook hier is goed over nagedacht. SJAEK is namelijk voluit: Sonja & Judith’s Akoestisch Entertainment Kabinet. De meiden richten zich op alle mooie, lieve, gekke en dolle mensen op deze wereld. Want zoals de meiden zelf zeggen iedereen verdient een eigen liedje. De liedjes die de meiden schrijven zijn licht verteerbare liedjes om op gang te komen en heerlijk bij weg te dromen. Naast eigen geschreven liedjes maken ze bestaande liedjes “eigen” waardoor het helemaal in hun repertoire past. De dames spelen op locatie maar zijn ook te boeken voor een bruiloft of een event waar zij met liefde een persoonlijk en op maat gemaakt lied komen spelen.

Wetend dat de liedjes met een hoop liefde en een flinke dosis plezier geschreven zijn doet toch uitnodigen om de meiden eens te bezoeken of te volgen! Dit volgen kan via hun eigen Facebookpagina www.facebook.com/Sjaek of wilt u de meiden live bewonderen? Ook dat kan ze staan namelijk 18 mei in het voorprogramma van de band ZOMER in het cultuurkerkje in Oudesluis. De deuren gaan om 20.00 uur open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *