Slechts 8,5 strafpunten tijdens de laatste Tulpenkeuring

De zesde en tevens de laatste tulpenkeuring van dit seizoen zit er alweer op. Het aantal strafpunten van de zesde keuring blijft nog geheim, tot de prijsuitreiking die op vrijdag 6 maart zal gaan plaatsvinden. Een van de deelnemers behaalde slechts 8,5 strafpunten, wat het beste resultaat is van het hele seizoen! De tulpenkeurders kunnen het eindklassement nog beïnvloeden door mee te doen aan de soortenkenniswedstrijd op vrijdag 28 februari. Hierbij is de Koopman & Co Zandhaastrofee te winnen op de Lentetuin Breezand.

Het juryoordeel varieerde van 3,5 tot 9,5 punten en dat maakte het niet makkelijk voor de tulpenkeurders. De veel te korte poten van de pot tulpen ‘Lorenzo’ werden het minst gewaardeerd door de jury en scoorden daarom het cijfer 3,5. Naast de pot ‘Lorenzo’ stond de pot ‘San Martin’ die met zijn bijna perfecte poten een 9,5 scoorde. Dit zorgde voor een groot contrast.  

De winnaars werden wel alvast beloond met taart of worst. Bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse won Peter Klaver de taart. Bram Klaver was de gelukkige winnaar van het worstenpakket. Prijswinnaars bij de Agratechniek Senioren waren Hans Ruyter (taart) en Ruud van der Meer (worst). Na het winnen van de worst mocht Shirley Kesteloo bij de Van Dooren Transport Junioren de taart in ontvangst nemen. Saskia Klaver mocht genieten van het worstenpakket.

De tulpenkeurders kunnen het eindklassement nog beïnvloeden door mee te doen aan het onderdeel tulpen bij de soortenkenniswedstrijd ofwel de Koopman & Co Zandhaastrofee op de Lentetuin. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 28 februari van 15.00 tot 21.00 uur. De soortenkenniswedstrijd vindt plaats in het jeugdhonk tegenover de ZAP kantine.  Voor de tulpenkeuring moeten de eerste +/- 60 van de 100 tentoongestelde tulpen van naam en groep worden voorzien. De strafpunten die bij deze +/- 60 soorten worden gemaakt, zullen worden meegerekend in het eindklassement van de tulpenkeuring. Naast het onderdeel tulpen kun je ook strijden voor de Koopman & Co Zandhaastrofee. Hiervoor dient men sinds 2020 niet aan vier maar aan drie van de zes onderdelen mee te doen. Deelnemers die niet aan drie maar aan twee verschillende onderdelen meedoen, kunnen de Promo Division prijs winnen.

De exacte uitslagen van de zesde keuring en tevens het eindklassement zullen bekend worden gemaakt op de feestavond, die wordt gehouden op vrijdag 6 maart in Museum Oud Anna Paulowna. De feestavond zal om 20.00 uur beginnen, vanaf 19.30 uur zijn jullie welkom voor een bakje koffie. Alle deelnemers worden van harte uitgenodigd om de feestelijke prijsuitreiking van de Jacques van den Berg bokaal bij te wonen. De feestavond zal afgesloten worden met de traditionele bingo. Het tulpenkeurseizoen wordt op deze avond afgesloten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *