Sporttoppers op het Sint Jan Breezand!

Afgelopen maandag waren wij aanwezig bij de Sint Jan school in Breezand. Want deze school heeft aankomend weekend een team die naar het NK Schoolzwemmen gaan in Arnhem en een team die naar het NK Schoolhandbal gaan in Zwolle. Dit is natuurlijk fenomenaal. Aan die finaleplaatsen gingen uiteraard een aantal kwalificatieronde aan vooraf. Bij het zwemmen moest er eerst gezwommen worden tegen scholen vanuit de Noord-Kop om vervolgens tegen schoolteams uit heel Noord Holland te strijden. Alles werd gewonnen door deze waterratten van de Sint Jan. Het verhaal van de Handballende heren is eigenlijk vergelijkbaar, oppermachtig hebben zij hun een weg naar het NK gehandbald.

Dan is daar nu voor beide teams aanstaande zaterdag die ongelofelijk spannende finale van het NK, wat gaat het worden. Beide teams hopen natuurlijk op die felbegeerde 1ste plaats, maar bovenal willen ze gaan genieten van de vele supporters die komen, en de spandoeken die hiervoor gemaakt zijn. Er wordt tot die tijd flink getraind met zijn allen om uiteindelijk zaterdag te gaan vlammen in het water en op het handbalveld. Alle kinderen hebben er ontzettend veel zin, hier en daar zie je al een beetje spanning verschijnen op sommige gezichten.

Wat goed is om te zien dat sport leeft bij de kinderen, eigenlijk allemaal beoefenen ze een sport. Bij het jongens handbalteam is het voornamelijk voetbal wat de klok slaat en dan natuurlijk bij ZAP Breezand. En het zwemteam is een mix van diverse sporten aanwezig, maar bijna allemaal zijn zij in het bezit van meerdere zwemdiploma´s en dan niet alleen A, B en C. Dus het is niet zo gek dat dit team goed presteert.

Raakt Media wenst het zwemteam en de mannen van het handbalteam heel veel succes, maar vooral heel veel plezier. Het is al een geweldige prestatie wat jullie tot nu toe hebben laten zien! Toi Toi Toi ……  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *