Gratis stiefoudercafé in School 7

“Opvoeden is geen hogere wiskunde, al zou je dat soms wel denken, met al die boeken die er over dit thema verschijnen. Daarom is er Helder(s) opvoeden, lekker nuchter. En ook nog gezellig, aan de tafel in het Leescafé!” aldus de landelijk bekende pedagoog Marina van der Wal. Samen met gezinscoach en mediator Gideon de Haan is ze een gratis opvoedcafé en stiefoudercafé gestart in School 7. Marina van der Wal verzorgt het opvoedcafé, Gideon de Haan begeleidt het stiefoudercafé. De cafés wisselen elkaar iedere vierde dinsdagavond van de maand af. Ze zijn gratis te bezoeken en laagdrempelig.

Het eerste stiefoudercafé is op 26 november en heeft als thema: ‘tijdens de scheiding’. De kinderen écht centraal zetten. Hoe doe je dat? Het stiefoudercafé start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Koffie en thee zijn op eigen kosten.

Marina van der Wal: “Het vormen van een stiefgezin is voor heel veel ouders lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Je bent verliefd, hebt de man of vrouw van je leven gevonden. Dan moet het samen een gezin vormen toch ook wel lukken. De cijfers over het sneuvelen van samengestelde gezinnen laten zien dat het in de praktijk toch nét iets lastiger is dan we vaak hopen.”

Tijdens het Stiefoudercafé ontdekken ouders dat ze niet de enigen zijn met vragen en dat ze als stiefouders veel van elkaar kunnen leren. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via de website: www.heldersopvoeden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *