Team Sportservice maakt van de herfstvakantie een sportieve week


In de aankomende herfstvakantie is er van alles te doen voor kinderen van de basisscholen uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. Rennen, vliegen, springen, klimmen, slingeren. Dat is wat er gebeurt tijdens apenkooien. Daarnaast verzorgt Team Sportservice voor kinderen uit groep 5/6
en 7/8 een trefbaltoernooi.

In vijf dorpen kunnen kinderen drie keer per dag helemaal los tijdens apenkooien. De gymzalen worden volgebouwd en bewegingsconsulenten van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon staan klaar met verschillende spellen. Apenkooien is op dinsdag 13 en donderdag 15 oktober.

“Op dinsdag kunnen kinderen terecht in Hippolytushoef en ’t Veld en op donderdag 15 oktober in Nieuwe Niedorp, Tuitjenhorn en Anna Paulowna”, somt Manon Verblaauw van Team Sportservice op. “Het is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Even heerlijk ravotten, lekker klimmen en klauteren en je energie kwijtraken.”

In verband met de Coronamaatregelen mogen alleen kinderen dit keer naar binnen. Uiteraard zorgt Team Sportservice dat er voldoende en gediplomeerde begeleiding aanwezig is om alles in goede banen te leiden.

Afsluitende finale
Het trefbaltoernooi is woensdag 14 oktober in de Groeneweghal te Schagen. De deelnemers spelen verschillende wedstrijden met als afsluiting een finale. Het winnende team neemt de beker mee naar huis. Manon Verblaauw licht toe: “Een team bestaat uit minimaal acht en maximaal tien spelers. De
coach of begeleider kan het team opgeven door één inschrijving te doen onder zijn of haar naam. De spelregels en verdere informatie volgen na inschrijving. In verband met Corona mogen alleen de teams die zich ingeschreven hebben met één volwassen begeleider naar binnen.”

Inschrijven via Actief Noord-Holland
Kinderen uit groep 5/6 spelen van 10.00 tot 12.30 uur en uit groep 7/8 van 13.30 tot 16.00 uur. Groep 5/6 kan inschrijven via https://bit.ly/3kJxAIk en groep 7/8 via https://bit.ly/3cvQobl. Klik eerst op ‘aanbod’ en kies dan voor de woonplaats. Kosten per team bedragen 5 euro.

Ook voor kinderen met Meedoenpas
Meedoen aan apenkooien kost 2 euro per keer. Er zijn drie tijdsblokken per dorp: van 10.00 tot 11.00 uur, van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. Inschrijven gaat via https://bit.ly/332Xgti.

Klik eerst op ‘aanbod’ en zoek dan op woonplaats om je aan te melden in de buurt. Kinderen die in het bezit zijn van een Meedoenpas, kunnen zich aanmelden via mail: mverblaauw@teamsportservice.nl. Voor al deze activiteiten geldt: de inschrijving sluit 7 oktober. Meer weten? Neem contact op met Manon Verblaauw via mverblaauw@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *