Toch een grootse musical Spoorbuurtschool

Daar waar alles om ons heen niet doorgaat, geldt dit natuurlijk ook voor de groep achters van onze basisscholen. Daar hebben zij dan ook flink de pee in, want groep 8 is toch vaak wel een bijzonder jaar in je schoolperiode. Deze week zouden ze kamp week hebben, maar door alle beperkingen en risico’s is deze afgelast. Helaas zitten er zo overal protocollen aan, waar de directie en ouders mee worstelen om de kinderen toch een uniek afscheid te kunnen geven. Des te leuker vinden wij de tip die wij binnen kregen. Meteen pakten we de telefoon voor een belletje naar de Spoorbuurtschool om te informeren of deze tip ook klopte. En dat deed hij zeker weten!

Musical
‘Ze gaan het doen! Ze zijn een uitzondering en tot nu toe de enige klas zolang de school bestaat en dat zullen ze waarschijnlijk ook blijven’, aldus Dennis Burger, directeur van de Spoorbuurtschool. ‘Maar des te trotser en blijer waren de kinderen twee weken geleden toen wij ze het grote nieuws vertelden.’

De kinderen van beide groepen 8 gaan hun optreden namelijk doen in de grote zaal van schouwburg de Kampanje in Den Helder. In eerste instantie was het plan om de musical te streamen. De ouders zouden thuis op de bank, met wat lekkers vanuit de school, het optreden van hun kinderen bekijken. Lang niet zo spannend natuurlijk zo zonder publiek, want echt contact kun je dan niet maken en bij grappen krijg je geen reactie terug. Dat moest toch anders kunnen binnen de gestelde regels.

En dat lukte. Eén van de ouders werkt bij de Kampanje en kwam met het idee om de voorstelling daar te houden. Er werd contact gelegd en 3 juli 2020 werd vast gelegd voor groep 8 van de Spoorbuurt. Vanaf 1 juli mogen er weer groepen van 100 mensen bij elkaar komen, maar aanwezigen moeten wel de 1,5 meter afstand kunnen houden. En die ruimte is er in de Kampanje!
Wel is er besloten om de groep van 44 kinderen op te splitsen in 2 groepen van 22. Er is gevraagd om toestemming bij de uitgever voor een alternatief script en ook deze is afgegeven. Door de groep in tweeën te splitsen is het voor elk huishouden mogelijk om aanwezig te zijn. Naast de ouders kunnen dus ook broertjes en zusjes aanwezig zijn. Groep 8a treedt 3 juli ’s middags om 15.00 uur op en groep 8b ’s avonds om 19.00 uur. Uiteraard belooft de directeur dat de kinderen daarna een top afscheid krijgen.

Volop repeteren
Momenteel wordt er de gymzaal van de school volop in groepjes gerepeteerd. In de gymzaal is een vak zo groot als het podium in de Kampanje afgetekend, zodat de kinderen bewust worden van de ruimte die ze om zich heen hebben. Op de grote dag zelf mogen ze gebruik maken van de techniek van de Kampanje en worden er allemaal technische aanpassingen gedaan. Oftewel, de kinderen kunnen echt gaan vlammen en daar hebben ze zin in ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *