Feestdag op basisschool de Sluis

Vandaag staat op basisschool de Sluis de gehele dag van 08.30 tot 14.00 uur in het teken van feest en genieten. Nadat afgelopen maanden de dagen er voor de kinderen heel anders uit gezien hebben dan anders, vond de organisatie van de Sluis het hoog tijd om de kinderen eens lekker in het zonnetje te zetten en er voor hen een topdag van te maken. 
Daarom had ik vandaag om 9 uur een afspraak met Anne van der Salm, leerkracht op de Sluis, en zij heeft mij helemaal bijgepraat over waarom ze deze dag in het leven geroepen hebben en wat de kinderen allemaal staat te wachten. 

Zo begint Anne vol enthousiasme te vertellen: “De kinderen en de ouders hebben afgelopen jaar zo hard gewerkt, dat wij vonden dat ze deze dag zeker verdienen. De gehele dag is ingevuld met een superstrak rooster. Dit mede om ervoor te zorgen dat alle groepen goed bij elkaar blijven en ze niet door elkaar heen kunnen lopen, dit natuurlijk i.v.m de coronaregels.”

Het was ook corona die dit jaar de deur dicht deed voor het jaarlijkse schoolreisje, waar vele kinderen lang naar uit kijken. Daarvoor is deze dag dan ook in de plaats gekomen. Anne vertelt: “We vonden het belangrijk om de kinderen toch een alternatief aan te bieden. Daarom zijn we in gesprek gegaan met de ouderraad, om het geld wat gereserveerd is voor het schoolreisje te besteden aan deze dag en daar was iedereen meteen voor in.”

Het thema van deze dag is kunst en cultuur. Voor zowel de boven- als onderbouw zijn er allemaal verschillende workshop georganiseerd. Zo komt Regel Sammy een poppenkast spel opvoeren voor de onderbouw, Paul Stoel komt een striptekenworkshop voor de midden- en bovenbouw geven, de kinderen mogen met verf gooien en zo hun eigen schilderij maken samen met Stef Vedder van schilder-cursus.nl, en Joey Kugelmann van WDO Movies geeft aan de bovenbouw een workshop acteerles.

Daarnaast kunnen de kinderen natuurlijk ook volop hun energie kwijt. Zo is er een levensgroot twisterspel en echt een super grote en gave stormbaan, waar al gretig gebruik van gemaakt wordt door de kinderen. Zij zijn dan ook zichtbaar aan het genieten. Ook de verkoeling van de ijsjes was heerlijk, want man, man wat heeft de school het getroffen met het weer. We kunnen wel zeggen, een hele geslaagde dag, en misschien wel net zo leuk of nog leuker dan een schoolreisje…

Nu nog één week voor alle kinderen van de basisschool en dan komt er toch echt een einde aan dit, toch wel bijzondere, schooljaar. Groep 8 gaat aankomende woensdag nog hun eigen musical kijken in de bioscoop in Den Helder, samen met familieleden. Ook dit is natuurlijk een heel speciale avond.
En dan is het vrijdag 3 juli voor alle leerlingen, meesters en juffen toch echt zomervakantie. 

Uitleg tijdens de acteer workshop
En natuurlijk de opdracht met elkaar uitvoeren
De stormbaan bestormen
Met af en toe een helpend handje
Aandachtig werd er geluisterd en gekeken naar de poppenkast
Eerst een hele duidelijke uitleg hoe je het beste kan gooien.....
En dan los!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *