Turbo zwemles bij B-Balance is doeltreffend voor behalen diploma

Individuele zwemles (turbo zwemlessen) is een doeltreffende en snelle manier om een ABC-diploma te halen. Het afzwemmen wordt afgenomen in het eigen zwembad.

“Kinderen en ouders zijn vaak lang bezig om een kind tot een diploma te laten komen. Groepen zijn vaak groot en de leraar moet de aandacht verdelen. Soms zitten er wel vijftien kinderen in een groep, dan blijft er weinig aandacht over voor het individuele kind”, licht zweminstructeur Betty van Vossen toe.

Spelenderwijs watervrij
“Vaak is het zonde van de energie en tijd om op vroege leeftijd met zwemles te beginnen, omdat de motoriek en echt aandacht besteden aan zwemmen er op jonge leeftijd nog niet zijn. Natuurlijk is spelenderwijs watervrij worden, zoals in mijn babygroepen, een eerste winst voor de reguliere lessen. Het scheelt een heel traject en veel geld.”

Één leraar, één kind
Voor deze kinderen biedt de instructeur individuele zwemles aan. De lessen zijn één op één (één leraar, één kind) en duren een half uur. Betty van Vossen legt uit: “Langer hoeft niet, omdat dit genoeg is vanwege de concentratie en de intensiviteit voor het kind. Tijdens bijna elke les zie je vordering bij je kind en natuurlijk is het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben. Zo gaan ze de uitdaging sneller aan en vorderen ze snel.”

De lestijden voor indivuelen zijn op zaterdagochtend en woensdagmiddag. De eerste zwemlessen zijn in het zwembad van Landal Julianadorp, de lessen op woensdag in Den Krieck in Breezand. Kijk voor de exacte tijden op: http://b-balance.nl/swimming_lesson/individuele-zwemles/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *