Uitvaartbegeleiding met zorg en aandacht!

Het onvermijdelijke gebeurd, je krijgt van dichtbij te maken met het overlijden van een dierbare. Op dat moment staat voor jou de wereld toch echt heel even stil, maar iedereen om jou heen gaat door.

Zo ook het regelen van het op een zo mooi en persoonlijk mogelijke manier, van het afscheid nemen van degene die jou zo lief is. Dat is waar Uitvaartbegeleiding Brenda Tijmes om de hoek kan komen kijken. Brenda is geen doorsnee uitvaartbegeleidster, uit eigen ervaring weet zij hoe belangrijk het is om gehoord te worden. En dat het van belang is om op een rustige en serene manier afscheid te nemen van je geliefde/naaste.

Brenda werkt niet op de standaard hokjes af vink manier zoals: de kist, advertentie, kaarten, bloemen, muziek, begraven of cremeren. Nee zij gaat eerst heen om kennis te maken, om rustig te praten over de overledene en de naaste te laten vertellen over diegene die hun zo lief was. Meestal uit dat gesprek komt heel veel informatie over hoe het afscheid moet vormgegeven gaan worden. Niets moet maar alles mag bij Brenda en alles gebeurd op een rustige en ongedwongen manier.

Bij het overlijden van een dierbare wordt er snel gewezen op de standaard uitvaartbegeleiders maar het kan zo anders. Brenda wil mensen erop attenderen dat je niet altijd via je verzekering aangegeven uitvaartbegeleiders hoeft te gaan, maar dat je echt mag kijken naar wie het beste aanvoelt voor jou op dat moment. Brenda begeleid van A tot Z en neemt uitvoerig de tijd voor alle nabestaande en ook voor de kinderen. Kinderen worden nog weleens een soort van overgeslagen in het hele rouwproces, en ook zelf willen de kinderen hun rouwende ouders niet tot last zijn. Dus wat vaak gebeurd is dat kinderen hun gevoelens  opkroppen. Brenda betrekt ze er daarom echt in en doet soms ook een kindersessie, ze laat ze praten, tekenen, knutselen over wat de dood met hen doet. Ze merkt dat de kinderen dit goed doet, ook het hele proces van overlijden tot aan het definitieve afscheid adviseert Brenda om de kinderen dat ook te laten doorlopen. In plaats van ze niet mee te nemen naar de crematie of begrafenis moedigt zij dit juist wel aan.

Brenda is van het begin af aan intensief betrokken in het hele proces en zij zal zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen. Iedere dag is zij wel even aanwezig voor eventuele vragen en als zij denkt dat zij er meer moet zijn, dan is zij vaker aanwezig dan eens per dag. Als dan de dag van het afscheid daar is dan zal zij ervoor zorgen dat het allemaal rustig en gemoedelijk verloopt. Vanaf dag één controleert zij deze oh zo belangrijke en moeilijke dag die komen onvermijdelijk komen gaat. Ook na die hele week van regelen, verdriet, samenzijn en afscheid trekt zij niet meteen haar handen van de familie af. Ook na die week zal zij ook zo op zijn tijd eens kijken bij de familie hoe het gaat. Want vaak is het pas na die week dat het rouwproces moet gaan beginnen en juist dan is het zo moeilijk. Als Brenda heeft gezien dat het rouwproces zijn natuurlijke weg is begonnen, en het pad naar de heling in gang is gezet, pas dan laat zij de familie los.

Uitvaartbegeleiding Brenda Tijmes staat voor warmte, zorg, liefde, rust, samenspraak en rouwen. Haar doel is een mooi en waardig afscheid te regelen voor de overledene en voor de familie een warm bad te zijn en voor hen een steun te zijn en te ontzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *