Van uitkering naar eigen onderneming met hulp van gemeente

Passie, doorzettingsvermogen en hulp van Hollands Kroon hebben ervoor gezorgd dat voormalig uitkeringsgerechtigde Chris Roodhart uit Anna Paulowna maandag 2 maart zijn nieuwe onderneming ‘Chris’s Coffee & Tea Adventure’ in Heiloo heeft kunnen openen. Zijn onderneming is een mooi voorbeeld van hoe uitkeringsgerechtigden de stap zetten naar zelfstandig ondernemerschap.

Wethouder Mary van Gent: “Waar een wil is, is een weg. Chris is daar een prachtig voorbeeld van. We vinden het als gemeente heel belangrijk dat mensen mee kunnen doen in de samenleving. En als je dan, zoals Chris, je eigen dromen kunt verwezenlijken dan is dat dubbel zo mooi. We zijn blij dat we daar als gemeente een steentje aan bij hebben gedragen. We wensen hem veel succes met zijn onderneming ‘Chris’s Coffee & Tea Adventure’ in Heiloo.”

Actieve begeleiding
De gemeente stimuleert ondernemerschap. Sinds april 2019 begeleidt ze uitkeringsgerechtigden actief naar zelfstandig ondernemerschap. Inwoners in een uitkeringssituatie konden zich aanmelden voor de Bbz-prestart of een zelfstandig opgesteld ondernemersplan aanleveren. Chris Roodhart was een van de eersten die zich vol enthousiasme aanmeldde.

Klaarstomen voor ondernemerschap
In eerste instantie voor de Bbz pré-start. Deze is voor uitkeringsgerechtigden met de ambitie om ondernemer te worden. Deze cursus stoomt mensen klaar voor het ondernemen, en zorgt ervoor dat ze op de hoogte zijn van alle rechten en plichten die bij het ondernemerschap komen kijken.

Startkapitaal in vorm van lening
Chris Roodhart heeft in het verleden al eigen ondernemingen gehad en heeft deze vroegtijdig moeten beëindigen. Daardoor kwam hij in een uitkeringssituatie terecht. Mary van Gent: “De hulp van ons bestond uit het beoordelen van zijn ondernemingsplan en meedenken en adviseren over de vervolgstappen om tot een bedrijf te komen. Daarnaast heeft Chris een startkapitaal in de vorm van een lening gekregen.”

Meer weten?
Wie ook vanuit een uitkeringssituatie een onderneming wil starten, vindt meer informatie op de website. Via het formulier op deze pagina kunt u de uitkering aanvragen. Ook vindt u daar meer informatie over ‘de cursus van bijstand naar zelfstandig ondernemer’. Voor vragen over dit onderwerp neem contact op met de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *