Vandaag een speciale dag voor de kinderen Sint Jan school

De dag stond namelijk in het teken van beachvolleybal. Elk uur kreeg een andere klas les van niemand minder dan Frank van der Outenaar (bondscoach talents beachvollybal) en Nederlands International Nicole Koolhaas. Op het grasveld naast de school hing een heus volleybalnet en de gehele les werden er verschillende oefeningen gedaan om de techniek van het spelletje goed onder controle te krijgen.

Uiteraard waren wij nieuwsgierig en zijn wij even gaan kijken. Wat wij aantroffen was een bloedfanatieke groep 5/6 die aan de lippen van de volleyballers hingen. De oefeningen werden duidelijk uitgelegd om ze vervolgens in de praktijk meteen in groepjes uit te voeren. Vol focus werden de oefeningen uitgevoerd en volgens van den Outenaar lopen er talentjes rond binnen de school.

Uiteraard komen van der Outenaar en Koolhaas niet voor niks. Zo vertellen zij: “We willen de kinderen in Nederland graag kennis laten maken met het beachvolleybal spel.” Normaliter geeft Frank zijn clinics altijd bij beachvolleybalverenigingen. Maar toen de aanvraag van juf Carla kwam of ze langs wilden komen bij de Sintjanschool vonden ze dit eigenlijk ook wel heel leuk. Ze hebben voor deze dag dan ook een speciale les in elkaar gezet, zodat iedereen mee kan doen en het spelletje kan leren.

Wij waren nieuwsgierig hoe al deze talenten toch allemaal bij de Sintjan komen, eerst de handbalbus en nu de volleyballers. Carla praat ons hierover graag bij: “In deze tijd, met alle beperkingen, is het leuk als we eens iets anders kunnen organiseren dan normaal. Zo ook tijdens de gymles. Ik struin dan het internet af op zoek naar leuke activiteiten of clinics. En nu kwam deze van de beachvollyballers mij onder ogen. Ik ben meteen gaan mailen en kreeg al snel een reactie terug van Frank. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben, stond de datum vast en was de dag gepland. En vandaag is het dan zover! Tot nu toe zijn de kinderen super enthousiast en doen ze aan alles goed mee. In Anna Paulowna hebben wij Volleybalvereniging LOS’82 en bij ZAP hebben we sinds kort beach-handbalvelden, waar de kinderen die vandaag de smaak te pakken hebben gekregen hun talenten verder kunnen ontdekken en ontwikkelen. En dat is het leuke aan het organiseren van deze clinics, de kinderen met verschillende sporten kennis te laten maken om zo zelf te laten ontdekken wat zij echt leuk vinden”, aldus de vakleerkracht gymnastiek van de Sintjan

Natuurlijk hebben wij ook nog een paar kinderen gesproken die stuk voor stuk onder in de indruk waren, of het nu van het spel, of van de lengte van de 2 volleyballers was, dat durven wij niet helemaal te zeggen, maar het was een geslaagde les. Op de vraag wat het allerleukste was, was toch wel het antwoord unaniem ‘het laatste spelletje’. Na een uur lang alle technieken geleerd te hebben, mochten ze bij laatste opdracht met een volleybalslag op juf Carla gooien en dat is natuurlijk wel supercool. Al was juf wel een beetje bang, want ze dook af en toe weg, aldus de kinderen. Aan het einde kon een luid applaus om Frank en Nicole te bedanken niet uitblijven. Daarna gingen de enthousiaste kinderen met hun eigen juf weer mee de klas in en stond de volgende groep alweer te popelen.

2 gedachten over “Vandaag een speciale dag voor de kinderen Sint Jan school

 • 18 juni 2020 om 19:28
  Permalink

  Wat super om de kids van zulke toppers wat te laten leren…..
  In het stukje staat helaas wel een foutje…: Los 82 bestaat niet meer. Los is samen gegaan met The Serve in t Zand.
  Uiteraard zijn nieuwe enthousiaste spelers altijd van harte welkom. Ook is het jonge damesteam nog op zoek naar nieuwe leden… Info is te vinden op de Facebook pagina…

  Beantwoorden
  • 19 juni 2020 om 08:04
   Permalink

   Super dank je wel voor je feedback. Wij wisten dat er een volleybal vereniging was, maar wij waren niet op de hoogte van het samen gaan. Misschien leuk om hier eens een stuk over te schrijven?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *