Versierde wandelaars lopen door verlicht Schagen tijdens eerste Lichtjesloop

In navolging van succesvolle Lichtjeslopen in andere gemeenten houdt Team Sportservice Schagen op 28 februari een eigen Lichtjesloop in Schagen. Een slinger van met lichtjes versierde wandelaars op een mooie route van 11 kilometer door Schagen. Aanmelden kan nu al.

Lichtjeslopen worden steeds populairder. Ze worden vaak gehouden in het najaar, rond Allerzielen. De Lichtjesloop van Schagen is op 28 februari. Monique de Vries van Team Sportservice Schagen legt uit waarom: “Februari is vaak een donkere, grauwe maand. Omdat het voorjaar bijna in zicht is willen we dat vieren met een Lichtjesloop. Een beetje licht in de duisternis.” Met de Lichtjesloop wil Teamsportservice Schagen de deelnemers laten zien hoe mooi Schagen is, en hoe gezellig en gezond bewegen in de buitenlucht kan zijn.

Prijs voor mooiste outfit
Iedereen die meewandelt wordt gevraagd om zich te versieren met lichtjes. Zo ontstaat er een prachtige verlichte slinger door Schagen. Degene die de mooiste verlichte outfit draagt wint een leuke prijs. Ook voor de groep met de leukste outfit is er een prijs.

Verlichte route

De 11 kilometer lange route gaat langs de mooiste plekken van Schagen. Bewoners langs de route worden opgeroepen hun huizen en tuinen ook met lichtjes te versieren. Onderweg zal er entertainment zijn en er is voor de deelnemers gratis water en zijn er onderweg gezonde snacks. De start is bij Alpha op de Loet in Schagen. De wandelaars worden bij Alpha ook weer feestelijk binnen gehaald met muziek en een consumptie. Daar is ook de prijsuitreiking voor de mooiste lichtgevende outfit. Alle deelnemers ontvangen een leuke attentie ter herinnering aan de eerste Lichtjesloop in Schagen.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van Team Sportservice Schagen: jouw.teamsportservice.nl/schagen. Doe dit vóór 13 februari. Deelname kost € 9,50, dat is inclusief water en gezonde snacks onderweg, een consumptie na afloop in Alpha en een leuke attentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *