Versterken van je immuunsysteem

De corona maatregelen zijn weer strenger geworden omdat er steeds meer besmettingen zijn. Wat ik als orthomoleculair therapeut de hele tijd mis, is dat het belangrijk is, juist in deze tijd om je immuunsysteem te versterken!

Het immuunsysteem helpt zowel ziektes als infecties te voorkomen en te beperken. Hier heb je 5 tips om je immuunsysteem te versterken:

1. Voeding:
Eet minimaal 500 gram groenten per dag. Voeg dit toe aan je ontbijt, lunch en diner. Varieer en eet zoveel mogelijk verschillende kleuren. Eet onbewerkt, geen pakjes en zakjes! Voeg voor extra smaak kruiden en specerijen toe, dit geeft ook nog eens een boost aan je gezondheid!

2. Beweging:
Ga elke dag minimaal 30 minuten bewegen. Het liefst in de buitenlucht, dus pak je fiets of ga wandelen. Buitenlucht is ontzettend gezond en goed voor je immuunsysteem.

3. Slaap voldoende:
Slaap is ontzettend belangrijk omdat dan je lichaam kan herstellen en repareren. Zorg voor 8 uur slaap op een dag.

4. Supplementen:
Ondersteun je immuunsysteem met aanvullende suppletie. Als de ‘R’ in de maand zit is vitaminen D, ook wel het zonnevitamientje, essentieel. Extra vitamine C, zink en een goede probiotica ondersteunt ook een goed immuunsysteem. Kies altijd goede hoogwaardige supplementen. Er is veel rotzooi op de markt, die niets doen of juist schade aanbrengen. Laat je daarom altijd informeren door een professional, bijvoorbeeld een orthomoleculair therapeut.

5. Ontspanning:
Langdurige stress is slecht voor het immuunsysteem. Het rooft o.a. vitamine en mineralen. Zorg daarom voor voldoende ontspanning. Ga leuke dingen doen, ga naar buiten of mediteer.

Heb je advies nodig of wil je aan je gezondheid werken? Neem dan vrijblijvend contact met me op via info@studiogezond.nl of neem een kijkje op mijn website studiogezond.nl

Wat doe jij al om je immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden?

Liefs Claudia

Studio Gezond

Een gedachte over “Versterken van je immuunsysteem

  • 28 oktober 2020 om 19:58
    Permalink

    Leuke tips waar iedereen wat mee kan dank je wel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *