Vrouwen van Nu bezochten Helderse schouwburg

Op 27 november heeft de cultuurcommissie van Vrouwen van Nu Anna Paulowna een rondleiding geregeld in theater De Kampanje. Ze waren met twaalf personen in de Helderse schouwburg.

Een van de dames vertelt: “We begonnen in de foyer die opnieuw is ingericht om de akoestiek te verbeteren. Dit scheelt enorm in het geluid. Daarna konden we achter de schermen kijken en ervaren hoe het is om op het grote toneel te staan in een geluiddichte zaal. Het was interessant om te zien hoe de huidige techniek veel sjouwwerk vervangt. De doeken hangen in een hoge toren die apart voor De Kampanje is aangebouwd. Via computers worden geluid, licht en de gordijnen geregeld. De trailers met decorstukken voor de voorstelling worden binnen uitgeladen op platforms. Ook was het interessant om de kleedkamers te zien. De twee kleine zalen zijn anders ingericht. De stoelen kunnen ingeschoven worden en daarna kan de ruimte bijvoorbeeld voor een sta-concert of als feestzaal worden ingericht. Er worden 150 voorstellingen per jaar gegeven in De Kampanje. Aansluitend hebben we heerlijk geluncht in het theaterrestaurant Stoom.”

Meer weten over de Vrouwen van Nu? Of interesse om u aan te sluiten? Kijk dan eens op de site: https://vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *