Want eens per jaar…..

We zagen de kermis, hèt feest van de polder, allemaal aan onze neus voorbij gaan dit jaar. Nu de regels rondom de coronacrisis zo streng zijn, is het onmogelijk om het derde weekend van juli ouderwets jezelf eens even lekker 4 dagen te laten gaan.

Maar er is hoop en een super mooi alternatief. De Polderei en het Wapen van Holland hebben om tafel gezeten met de gemeente en samen zijn zij tot een plan gekomen wat binnen de regels van het RIVM uit te voeren is.

Kermis 2020
“Ja de kermis gaat gevierd worden, maar in een zeer uitgeklede vorm. Net zoals alle jaren wordt er vanaf vrijdag gefeest tot en met maandagavond. Maar we moeten ons houden aan de 1.5 meter”, aldus Tanita van der Ham, uitbater van de Polderei. Dit houdt voor nu in: geen dansjes op de dansvloer, wel is er elke dag een band aanwezig voor gezellige muziek en de juiste sfeer. We kunnen deze kermis gaan vergelijken met een oktoberfest, of wat de laatste jaren erg in opkomst is, happen en snappen. Heerlijk samen met je afgesproken partner aan een tafel. Aan het begin van de avond betaal je een vaste prijs en de rest van de avond word je voorzien van allemaal lekkere hapjes en drankjes. In de middaguren verzorgt The Showbusters de muziek in de Polderei en tijdens de avondshift is dat of Jukebox of Shorline.

Zeker weten dat je aanwezig bent
Wil je er zeker van zijn dat je er bij kunt zijn op deze toch wel bijzondere kermis, waarvan we met z’n allen hopen dat we het maar één jaar op deze manier hoeven te vieren, reserveer dan snel je kaartje. Je kan deze nu alvast bestellen via  info@restaurantdepolderei.nl of vanaf volgende week via de website. Als je de Polderei mailt, geef dan goed aan of je een tafel binnen of buiten wenst, met wie je aan tafel zit en bij wie je verder graag in de buurt wilt zitten, dan gaan zij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Regels
Natuurlijk dienen de uitbaters zich te houden aan allerlei verschillende regels. Dit willen ze ook wel, want de boetes zijn niet mis in deze toch al zware tijden. Daarom willen de organisatoren je met klem vragen je hier aan te houden, ook later in de middag of avond. Bij het niet houden aan de huisregels worden er maatregelen getroffen. Je dient je dus te houden aan de regels van het RIVM. Daarnaast mag er niet met bier en of andere dranken gegooid worden, doe je dit wel dan wordt de toegang je meteen ontzegd. Drank wordt geserveerd aan tafel, nieuwe dranken worden bijgeschonken als het glas bijna leeg is. In de avond speelt de band geen muziek buiten, maar alleen binnen. Wel hangen er boxen buiten, zodat er wel een achtergrondmuziekje is tijdens deze heerlijke avonden.

Zakelijk afgehandeld
Nu de regels bekend zijn, zijn jullie natuurlijk wel heel benieuwd hoe de invulling er uit ziet deze vier dagen en waar je je voor kunt opgeven. Als je een kaartje koopt betaal je voor de middag editie 80 euro en voor de avond editie 100 euro. Dit is inclusief bier, fris, wijn, binnenlands gedistileerd, hapjes, eten en live muziek. Hieronder de planning wie wanneer speelt:

Vrijdag 24 juli 18:00-23:00 All in : JUKEBOX
Zaterdag 25 juli 18:00-23:00 All in : JUKEBOX
Zaterdag 25 juli 13:00-17:00 All in : THE SHOWBUSTERS
Zondag 26 juli 18:00-23:00 All in : SHORELINE
Zondag 26 juli 13:00-17:00 All in : THE SHOWBUSTERS
Maandag 27 juli 18:00-23:00 All in : SHORELINE
Maandag 27 juli 18:00-23:00 All in : Muziek nog nader te bepalen

Top weekend
Laten we ondanks de tijd waarin we met elkaar leven er een ongelofelijk tof weekend van maken met alle middelen die we hebben. Zodat we over 20 jaar nog tegen elkaar zeggen ‘weet je nog in 2020’. Het team van de Polderei heeft er alle vertrouwen in en gaat hier zeker voor aldus Tanita.

Zoals aangegeven gaan de Polderei en het Wapen van Holland de kermis samen organiseren, ieder in hun eigen gelegenheid. Natuurlijk hebben wij Martijn van het Wapen van Holland ook gesproken. Zij zijn momenteel nog druk bezig met de invulling van de dagen. Zodra hier meer bekend over is gaan wij dat ook met jullie delen.

Vertier
Wij horen jullie denken ‘is er dan helemaal geen vertier? Geen kermisshirts, kermislogo, tandemfietsen, enz. enz.’ Dit ligt bij de Polderse Kermis organisatie, een speciaal team wat al jaren actief is en deze organisatie oppakt. Uiteraard hebben wij hen ook even gesproken en er zijn ideeën zat. Het is alleen voor hen ook wachten op Premie Rutte met wat wel en niet mag in het weekend van 24 tot 27 juli.

Zoals jullie al lezen is er nog genoeg informatie te delen komende tijd, houd onze pagina daarom goed in de gaten! Maar wil je er zeker van zijn dat je deze editie erbij bent, bestel dan snel je kaarten want vol=vol. (Kaarten kunnen alleen van te voren besteld worden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *