Wat een jaar hè jongens…

Corona doet de boel flink schudden en de wind laat het behoorlijk stormen – van binnen en van buiten. Een jaar van veel veranderingen en voor mij persoonlijk een flinke transformatie.

Wat dit jaar voor mij zo mooi maakt, is ondanks dat er veel narigheid gebeurt, ik ook zoveel moois om mij heen zie. Mensen lijken zich bewuster te worden van zichzelf en elkaar. We worden allemaal meer op onszelf neergezet en geconfronteerd met onszelf, nu er minder afleiding is. We lijken ons meer te realiseren hoe fijn fysiek contact is en hoe hard we dat eigenlijk nodig hebben als sociale wezens. We ontdekken misschien wel wie onze echte vrienden zijn, besparen ineens veel geld en gaan misschien wel anders kijken naar waar we dit (onbewust) allemaal aan uitgeven. Net zoals met onze energie, in een tijd dat gezondheid belangrijker is dan ooit. Waar besteed jij energie aan en hoeveel krijg je hiervoor terug? Hoe zorg jij ervoor dat je jouw energie en gezondheid hoog houdt?

We zien mensen ziek worden, dierbaren die komen te overlijden. We worden ons hoogstwaarschijnlijk bewust dat dit leven ook zomaar voorbij kan zijn. We zien het om ons heen gebeuren. Het doet je misschien wel afvragen waar het leven voor jou echt om draait. Waar je nou het meeste voldoening uit haalt. Of je nog wel blij bent met de invulling van je leven, je werk, de inrichting van je huis, hoe goed je op jezelf kan zijn of juist met je geliefden.

Dit doet het in ieder geval wel met mij. Ik ervaar wat angst doet met mij en de mensen in mijn omgeving. Ik leer mijzelf en anderen weer op een nieuwe manier kennen. Ik ontdek hoe krachtig onze intenties zijn en wat we allemaal met elkaar kunnen bereiken als we samenwerken en ons samen richten op het positieve en zo onze krachten bundelen. Dan is er zoveel mogelijk! Het lijkt wel of we steeds meer durven dromen, want als je ineens beseft dat het leven ook zomaar voorbij kan zijn, wat verlang je dan het allermeest om te doen en wie wil je zijn? Wat zou je willen doen en zeggen tegen de mensen die je liefhebt? 
We hebben alleen nu, dus stel niet langer uit. Leef nu, pluk de dag! Voel dat je leeft en heb lief met heel je hart. ♡
Liefs,
Anoek@anoekharder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *