Wonen Plus Welzijn zoekt zorg- en tuinvrijwilligers

Wonen Plus Welzijn zoekt vrijwilligers die zorg willen verlenen of de tuin bij willen houden. Tessa Vriend van Wonen Plus Welzijn: “Wij zijn op zoek naar zorgvrijwilligers in de gemeente Hollands Kroon. Dit zijn vrijwilligers die op structurele basis ingezet kunnen worden in de thuissituatie bij mensen met een ziektebeeld: psychisch of fysiek. Deze mensen ontvangen vaak al enige vorm van ondersteuning, maar vaak is daarbij geen tijd voor een beetje extra. Denk aan een gesprek,
samen er op uit, gezelschap maar bijvoorbeeld ook boodschappen doen.”

De zorgvrijwilliger verricht geen verpleegkundige handelingen. Belangstellenden een achtergrond of affiniteit met zorg en welzijn kunnen zich melden bij Tessa Vriend via t.vriend-buis@wonenpluswelzijn.nl of 0224-273140.

Tuinvrijwilliger met groene vingers
Heeft u groene vingers en wilt u mensen blij maken met klein tuinonderhoud? Meldt u dan aan als tuinvrijwilliger. De vrijwilligers gaat zelfstandig aan de slag in de tuinen van abonnees van Wonen Plus Welzijn. “Zij kunnen om diverse redenen hun tuin niet meer bijhouden en vragen voornamelijk in de lente en zomermaanden om ondersteuning. Uw inzet is maximaal één uur per tuin en u bepaalt zelf hoe vaak en welke tuinklussen bij u passen”, licht Charlotte Kamps toe.

Zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij
Wonen Plus Welzijn is een maatschappelijke organisatie die actief is in meerdere gemeenten waaronder Hollands Kroon. Deze biedt praktische diensten die mensen in staat stellen zo lang mogelijk te blijven meedoen in hun vertrouwde omgeving. Dit wordt gedaan door vrijwilligers en team van deskundige medewerkers.

U kunt vrijblijvend informeren door contact op te nemen met Charlotte Kamps via c.kamps@wonenpluswelzijn , telefoonnummer 0224-273140.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *