Zeilles voor kinderen op Amstelmeer start dit voorjaar

Het nieuwe vaarseizoen nadert al met rasse schreden en velen zijn druk bezig met de voorbereidingen. De afdeling opleidingen van Watersportvereniging Amstelmeer heeft de eerste gesprekken voor het lesseizoen er op zitten. De opleiders, allen gecertificeerd, staan klaar om in het voorjaar weer zeilles te geven.

CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en een vereiste van het Watersportverbond om te mogen lesgeven. Dit kwaliteitslabel staat onder controle van het Watersportverbond. De instructeurs worden volgens de nieuwste richtlijnen bijgepraat waarbij veiligheid vooropstaat.

Eerste les in Den Krieck
De jeugdzeillessen worden geven door enthousiaste jonge vrouwen en mannen. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van de Watersportvereniging Amstelmeer. De eerste les wordt gegeven in het zwembad Den Krieck te Breezand. Bij omslaan leer om je boot weer recht te krijgen en erin te klimmen. In warm water kun je beter oefenen dan in het voorjaar in het Amstelmeer. Daarnaast is er aandacht aan de theorie van zeilen en leren de deelnemers een paar knopen om je boot goed vast te leggen.

Info-ochtend en terugkomdag
De vereniging zeilt in Optimisten: een open jeugdzeilboot die goed zeilt. Er zijn meerdere trainers die in rescue-boten meevaren. Aan de fysieke lessen gaat een informatieochtend vooraf. Daar krijgen de kinderen en ouders meer te horen over de lessen. Deze starten in het voorjaar en worden voor de grote schoolvakantie afgesloten. Daarnaast is er een terugkomdag zodra de scholen weer begonnen zijn.

Tien boten voor tien leerlingen
Er zijn tien boten en dat betekent dat er plek is voor tien leerlingen. Kinderen die willen leren zeilen, kunnen zich inschrijven: www.watersportverenigingamstelmeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *