Zorg in de Polder

Over zorg is er de laatste tijd nogal wat te doen, en zeer zeker in de Polder. 

Eigenlijk als wij om ons heen kijken is de zorg hier in de omgeving lang niet zo slecht als dat er landelijk over gesproken wordt. Na een aantal bezoeken van Raakt Media aan meerdere zorginstellingen hier in de omgeving kunnen wij niets anders zeggen dan dat het er met ´´zorg´´ en liefde gekeken wordt naar degene die de zorg ontvangen. Nu is het zo dat zorg een breed begrip is, je hebt ouderenzorg, jeugdzorg, zorg voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en natuurlijk gewoon de zorg van je huisarts.

Nu is dat laatste op dit moment wel een ding in de Polder, aangezien wij gewoon weg een tijdje geen huisarts hebben gehad. Voor de mensen die dit lezen en hier nog niet bekend mee zijn, ja u leest het goed! Anna Paulowna en breezand en omgeving hebben door omstandigheden even geen huisarts gehad. Ik hoor u denken dat moet toch niet kunnen, nou het kan zeer zeker. Maar dit onderwerp gaan wij niet uit de doeken doen in dit stuk, er wordt hard gewerkt aan stabiliteit nu.

De zorg is hier gewoon goed, als je kijkt om je heen wat voor een mooie projecten hier zijn voor oudere en dementerende dan is dat geweldig. Je hebt bijvoorbeeld Polder Residence een prachtige leefomgeving voor mensen met dementie, je hebt het Polderhofje, dat is een woonhof voor ouderen die wat meer zekerheid en veiligheid willen om hun heen, maar nog prima zelfstandig kunnen wonen. Deze ouderen kunnen hier tot hun laatste zucht blijven wonen, want de mogelijkheid is er om zorg in te kopen. Je hebt Woonzorggroep Samen met een prachtig wooncomplex midden in een woonwijk, hier worden ouderen opgevangen met dementie. In Breezand is het Thomashuis, een schitterend oud schoolgebouw wat omgebouwd is tot een ware oase van rust en ruimte voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme.

Kappio is een grote organisatie voor kinderopvang door heel Hollands Kroon heen en daarbuiten, en verdiept zich in de zorg en opvang van kinderen van baby tot kinderen van een jaar of 12, ook naschoolse opvang. Bij het station heb je het stationshuis en daar zit de Boterbloem gevestigd, dit is een plek waar mensen met een beperking kunnen werken onder begeleiding. Zo worden er mooie vogelhuisjes, sleutelhangers, ansichtkaarten, knuffels en nog veel meer gemaakt die weer daar verkocht kunnen worden. Ook houden zij het station bij, de vuilnisbakken legen, de blikjes en snoepautomaat aanvullen, vuilprikken en de ramen lappen.

Wat vooral opvalt is dat alles met de grootst mogelijke zorg hier gebeurd en altijd met het oogpunt op wat het juiste is voor de betrokkene. Raakt Media heeft dus zoals eerder al vermeld al heel wat zorginstellingen van binnen mogen bekijken en hebben ook altijd open en eerlijke uitleg gehad over de instellingen en het reilen zeilen aldaar. Wij hebben allen als warm en prettig ervaren.

Naast deze zorg heb je natuurlijk nog veel meer, de zorg is zo breed in al zijn facetten. De orthopeed, pedicure, manicure, sportscholen, fysiotherapeuten allen hebben te maken met de zorg voor mensen. Kortom hier in de omgeving is het wel goed geregeld op het puntje van het huisarts gedeelte na, maar daar wordt hard aan gewerkt voor een oplossing.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *