Zwerfie verlegt z’n grenzen

Volgers van mijn social media pagina’s, óf lezers van het Noord Hollands Dagblad, hebben het al vernomen. Ik ga niet zozeer zwerfafval opruimen in andere gemeenten of een andere omgeving. Maar ik ga het water op!
Om ook daar inzicht te krijgen in zwerfafval. Want het is een illusie om te denken dat zwerfafval enkel een probleem is dat zich op onze straten bevindt. Ik zeg dan ook vaak ‘de plastic soep begint op de stoep’. Want ja, daar begint het, maar met wind of onoplettendheid waait het richting onze wateren. En via de wateren komt het al dan niet in zee terecht.

Met behulp van team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon ben ik in contact gekomen met Romy Anne Reenders van Strandthuys Lutje. Zij is een fanatiek (en op hoog niveau) surfster én uitbater van het paviljoen aan het Lutjestrand bij het Amstelmeer. Als watersporter ondervindt ook zij de keerzijde van zwerfafval. En omdat zij diverse sup’s verhuurt, heeft zij gezegd… ” Ik stel er één beschikbaar gedurende de hele zomer.”

Hoe tof is dat! Dat je met iets positiefs zulke mooie dingen voor elkaar krijgt.

En ja, de eerste meters op het water van het Oude Veer zitten erop! Viel niet helemaal mee om evenwicht te vinden, maar ik durf inmiddels te zeggen dat het goed lukt. En met een grijper en zak heb ik al diverse objecten uit het water gehaald.
Ik ben dan ook benieuwd wat me dit verder qua kennis gaat opleveren. Naast dat het heerlijk is om buiten actief bezig te zijn!

Mocht je nou denken: “Ik wil weleens mee met Zwerfie als hij zwerfafval opruimt.” Laat het me dan weten. Mail naar zwerfieap@gmail.com of benader me via Facebook, Instagram of Twitter. Ook voor voorlichtingen ben ik beschikbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *