Babbeltruc in buurgemeente Schagen

Gistermiddag werd er om 13:00 uur in een woning aan het Noord (tussen de Havenstraat en Cornelis Bregmanstraat) in Schagen een diefstal uit de woning gepleegd. Dit werd gedaan door middel van een zogenaamde babbeltruc.

Rond 09:00 uur werd de bewoonster gebeld door een man die zei dat hij van de woningstichting was en dat hij de leidingen moest controleren. Ondanks het feit dat de woning niet van de woonstichting was heeft ze om 13:00 uur een man met een soort gereedschapskoffer binnengelaten. Even later zag ze dat de deuren van de kledingkasten en lades open stonden. Toen ze de man hierover aansprak is hij weggegaan. Uit de woning wordt een klein geldbedrag vermist.

Tips
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *