Hou tuin en buurt schoon: gebruik de bladkorven

Heeft u ze alweer gespot? Op zo’n vijfenveertig locaties in onze gemeente zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst. Wie de vallende herfstbladeren in en om de tuin wil opruimen, kan gebruikmaken van deze korven.

Samen houden we de buurt vrij van bladeren
Het is weer herfst, de tijd van het jaar dat al het boomblad begint te vallen. Als het hard waait, liggen ook de straatgoten vol met blad. Bij hevige regenval kan hierdoor wateroverlast ontstaan. Maar ook grasveldjes, pleintjes, voetpaden en uw eigen tuin kunnen helemaal bezaaid raken met blad waardoor het verraderlijk glad kan worden. Om die reden plaatst de gemeente ook dit jaar bladkorven op diverse plaatsen binnen de gemeente. In deze bladkorven mag iedereen zijn of haar bij elkaar geharkte blad storten. Aan de bewoners wordt gevraagd of zij door willen aan de gemeente wanneer een bladkorf vol is. Dat kan heel eenvoudig via de Fixi app. Op dit moment zijn alle bladkorven in gebruik. Nieuw aanvragen, laat de gemeente weten, kunnen dus helaas niet in behandeling genomen worden.

Wat doet de gemeente?
De gemeente doet natuurlijk zelf ook iets aan het bladverlies van de bomen. Ze legen de goten en reinigen de kolken (putten) zodat het regenwater vanaf de weg goed kan worden afgevoerd via het riool. Op locaties met veel bomen wordt extra geveegd. Ziet u een goot die vol zit met blad of een verstopte kolk? Ook dit kunt u melden via de Fixi-app.

Waar vindt u de bladkorven?
Anna Paulowna
Cornelis Keijzerlaan
Spechtlaan
Berkhout
Zwanenlaan
Meester Raapplein
Geitenbeekstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *