Gemeente peilt mening inwoners en ondernemers

“Doen we het goed en wat kan beter?” Dat is de vraag die de gemeente Hollands Kroon stelt aan haar inwoners. In de week van 13 januari ontvangen 3.600 inwoners van de gemeente een brief met een uitnodiging om de inwonerspeiling in te vullen. In het onderzoek staan vragen over de woon- en leefomgeving, de relatie inwoner-gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en welzijn & zorg.

Alle ondernemers ontvangen ook een uitnodiging: zij kunnen hun mening geven over hoe ze de dienstverlening van de gemeente en het vestigingsklimaat ervaren. Inwoners en ondernemers die een brief hebben ontvangen, kunnen de vragenlijst invullen tot en met zondag 9 februari.

Doe is verbeteren
De resultaten van deze onderzoeken helpen om, waar nodig, wonen en ondernemen in Hollands Kroon te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk van de genodigden de peilingen invullen, zodat er een goed en representatief beeld ontstaat.

Tweejaarlijks onderzoek
De resultaten van de onderzoeken worden eind maart verwacht en aangeboden aan de gemeenteraad. Het onderzoek wordt sinds 2018 tweejaarlijks uitgevoerd.

Resultaten
I&O Research voert de inwonerspeiling uit. De inwoners zijn willekeurig gekozen uit de Basisregistratie personen (Brp) van Hollands Kroon. Na afloop zijn de resultaten terug te vinden op waarstaatjegemeente.nl (dashboard Burgerpeiling) en op de website van gemeente Hollands Kroon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *