In gesprek met de Burgemeester van Hollands Kroon

Op een doordeweekse dag in juni waren wij Raakt Media welkom op het Gemeentehuis in Anna Paulowna. Daar hadden wij een gesprek met de Burgemeester Rian van Dam. Gewapend met een lijst met vragen was Raakt Media er helemaal klaar voor. Nou wij kunnen u vertellen, die vragenlijst is niet te voorschijn gekomen. Wij belanden al vrij snel in een fijn en open gesprek met mevrouw van Dam.

In een heel los gesprek kwamen wij erachter hoe het reilt en zeilt binnen de gemeente, en ook dat niet alle vooroordelen over de gemeente kloppen. Wel kwamen wij tot bepaalde inzichten hoe het over en weer wellicht beter kan op sommige punten. Dat de gemeente in de veronderstelling was dat juist de mensen van de Polder meer zeggenschap wilden over eigen zaken, zoals het bijhouden van gemeente perken of het beheren van gemeenschappelijke gebouwen en dan niet met al te veel bemoeienis van de gemeente er tussen. Maar in het gesprek kwam er toch ook wel naar voren dat dit juist niet het geval was. Wat Raakt Media toch veel qua geluiden opvangt is dat het lijkt dat de gemeente steeds meer van ons af komt te staan. Mevrouw van Dam benadrukte dan ook dat dit absoluut niet de bedoeling is en zij juist dichter bij de mensen wilt staan.

Ze is nu vanaf februari dit jaar onze Burgermeester en dat ze het heel druk heeft dat blijkt wel uit haar verhalen. Zo waren er nog een aantal belangrijke zaken die al liepen toen zij werd geïnstalleerd waar de klap nog opgegeven moest worden. En natuurlijk komen er vrijwel dagelijks nieuwe taken bij. Er is 1 zaak die toch wel een behoorlijk aandeel heeft gehad in het opslokken van de kostbare tijd van de Burgemeester, dat was de Polderse Kermis. Ze heeft gemerkt dat de kermis hier een soort van erfgoed is, mooi vond ze het te zien dat velen het zo aan het hart ging, en er met passie over konden praten. De beslissing over de kermis is nu genomen, de koers gaat gevaren worden zoals het omschreven is in de plannen. En in goed overleg met alle partijen lijkt het erop dat de mensen in de Polder afgaan stevenen op een ouderwets gezellige kermis!

Ook werd de bereikbaarheid van de gemeente even aan tafel besproken, vele zijn van mening dat het weghalen van een aanspreek balie niet de goede keuze is geweest. Het maken van afspraken etc. is er niet makkelijker op geworden vinden veel  inwoners van de gemeente. Over en weer hebben wij feiten en meningen geopperd en geluisterd naar elkaar.

Wat wij kunnen concluderen uit ons gesprek en de keren dat wij mevrouw van Dam nu ontmoet hebben, is dat wij een fijne Burgemeester hebben gekregen in de gemeente. Een Burgemeester die een wijde en open blik heeft op de toekomst, zegt waar het op staat en geen blad voor de mond neemt. Dat er dingen gaan veranderen binnen de Gemeente, ja wij denken van wel. Zien wij dit positief in met mevrouw van Dam aan het roer? Ja dat ook! Mevrouw van Dam is iemand met een eigen mening, eigen visie, waait niet met alle winden mee, is direct, open en fair! Luisteren zal ze ten alle tijden doen naar iedereen zijn mening en meenemen doet ze die meningen ook. Maar besluiten neemt zij samen met haar wethouders en met altijd het zicht op beter voor de Gemeente Hollands Kroon.

Heeft u nou dingen waar u het niet mee eens bent of graag anders zou willen zien, dan kunt u dat ook bij ons melden. Spreken doen wij de Burgemeester om de week wel, dus dan nemen wij de punten mee in ons overleg. Raakt media wenst Burgemeester van Dam succes met haar ambtstermijn, en wij gaan elkaar nog vaak zien en spreken! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *