Kamers met Kansen!

Een mooi en fijn project wat in Wieringerwaard sinds afgelopen november is gestart is Kamers met Kansen. Dit project is gevestigd in Molenweid de leegstaande vleugel van het bejaardenhuis. Het is een landelijk project voor jongeren tussen de 18 en de 25 jaar die niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Zij krijgen binnen Molenweid een appartement voor een jaar, in dat jaar moeten ze laten zien en bewijzen dat ze zelfstandig kunnen gaan wonen. In dat jaar worden ze begeleid op het gebied van het huishouden, rekeningen, budget beheren, boodschappen en ze moeten werken of leren. Ze hebben zich aan bepaalde regels te houden, zo is er ook een zero tolerance beleid op het gebied van alcohol en drugs.

Ook moeten moeten de andere bewoners geen last hebben van de jongere en moeten ze hun afspraken nakomen. Gaat dit niet goed dan volgt er een waarschuwing en een uithuiszetting van een week tot 2 weken en dan krijgen ze nog een kans, gaat diegene weer in de fout dan houdt het per direct op. Als ze na dat jaar het goed volbrengen en aantonen dat ze het redden, gaat de woonstichting opzoek voor een permanente woning of appartement voor de jongeren. Als ze hun eigen stek hebben worden ze nog een jaar gemonitord en daarna is het traject afgerond. Wat nog mooi is om te vertellen is dat de ouderen die er nog wonen geholpen worden door de jongeren, ze helpen ze met klusjes, de tuin, huishouden en noem maar op.

Het is een succesvol project want na een half jaar zijn al twee jongeren bezig met een eigen woning, die hebben prima laten zien dat ze zelfstandig kunnen wonen. Op dit moment zijn er negen woningen en is er een wachtlijst. Het project is een samenwerking van de gemeente, woningstichting en stichting Incluzio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *