Kinderen vragen het hemd van het lijf van de Burgemeester!

Vandaag stond er een belangrijke afspraak op de agenda van Burgemeester Rian van Dam. Er stond namelijk een persconferentie gepland met een aantal zeer kritische vragenstellers. Vanuit een aantal scholen uit de gemeente Hollands Kroon waren een tweetal kinderen uit groep 7/8 gekozen die vragen mochten stellen aan de burgemeester in een heuse persconferentie.

De IKC Spoorbuurt uit Anna Paulowna was aanwezig met Keano en Pleun, de Sint Jan uit Breezand had de mannen Job en Stan afgevaardigd, de Henricus uit Hippolytushoef met aan het roer Fien en Quinty, de Marinx uit ´t Veld met de dames Lizz en Ruby aan de microfoon en van de Antonius uit Nieuwe Niedorp waren er Bram en Isa.

Het begin was wat gespannen want ja je ontmoet niet iedere dag de Burgemeester. Maar na een aantal minuten was het ijs gebroken en gingen de kinderen los met hun vragen naar de Burgemeester toe. Het was een grote variëteit aan vragen die gesteld werden. Zo kwamen de nuchtere mannen uit Breezand Job en Stan eerst met de vraag; Hoe gaat het met u vandaag? Tja dat is toch geen onbelangrijke natuurlijk, maar al snel kwam er de prangende vraag; wat is er met de Biebbus gebeurd, en wat is de oplossing nu deze weg is? De dames van het Henricus vroegen zich af of de Burgemeester in een speelfilm die daadwerkelijk in de bioscoop gaat draaien zou willen gaan spelen? En komen de botsauto´s op de kermis in Hippolytushoef terug?

Vragen over het verkeer, de veiligheid, verbreding van een fietspad, vindt u het leuk tot nu toe, zit het Burgemeesterschap in de genen, is het een zwaar beroep, hoe wordt je Burgemeester, wat is het leuke aan uw vak, het probleem zwerfafval, een rookvrij park kan dat? Kortom het waren allen hele nuttige vragen en zowel de kinderen als de Burgemeester genoten zichtbaar van dit vragenuurtje. Het was goed om te zien dat er zeer belangrijke dingen/aspecten omgaan in de gedachten van deze toch nog jonge kinderen, dat zij zich bewust zijn van hun omgeving en problemen die er spelen. De persconferentie werd afgesloten door een echt fotomoment waarbij alle kinderen zich om de Burgemeester heen schaarde onder de foto van Zijne Majesteit de Koning der Nederlanden.

2 gedachten over “Kinderen vragen het hemd van het lijf van de Burgemeester!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *