Kooybrug en Balgzandbrug elk een nacht gesloten

Rijkswaterstaat gaat deze week twee nachten onderhoud uitvoeren aan de bruggen in de N99. In de nacht van woensdag op donderdag is de Balgzandbrug in beide rijrichtingen afgesloten en in de nacht van donderdag op vrijdag de Kooybrug.

Weggebruikers moeten daarom rekening houden met omleidingen, en daardoor extra reistijd. Deze extra reistijd kan oplopen tot een halfuur. Het lokale verkeer wordt omgeleid met behulp van borden. De scheepvaart gaat geen hinder ondervinden van de afsluitingen.

De tijden van de  afsluiting van de Kooybrug is: woensdagavond 23.59 uur tot donderdagochtend 05.00 uur.En voor de Balgzandbrug is dat van: donderdagavond 23.59 uur tot vrijdagochtend 05.00 uur. Het verkeer tussen Den Oever en Den Helder wordt Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer tussen Den Oever en Den Helder omgeleid over de A7 en dan via de Wieringerwerf en Middenmeer langs Schagen en De Stolpen. De parallelbaan blijft toegankelijk voor eventueel langskomende fietsers, bromfietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijnbussen en nood- en hulpdiensten, aldus Rijkswaterstaat.

De onderhoudswerkzaamheden die uitgevoerd gaan worden zijn: het zogenaamde brug meubilair, cameramasten, bruglichten en de slagboomkasten worden schoongemaakt. Ook gaan de draaiende delen van de bruggen worden gesmeerd en wordt de staat van de brugkleppen bekeken. Daarnaast gaan er maai werkzaamheden plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *