LADA wil van digitaal vergaderen af

Persbericht: LADA is voor een onmiddellijk hervatten van fysiek vergaderen en betreurt het dat de raadsvergadering van 3 september, aangekondigd als fysiek, toch weer digitaal zal plaats vinden. Ook de beeldvormende vergaderingen moeten weer fysiek en openbaar plaats vinden. Het digitaal vergaderen is een noodoplossing geweest. Wat node gemist wordt is het debat en het persoonlijk contact tijdens de vergadering. Als dit niet in de MFA kan dan zijn er alternatieve locaties te vinden waar ruimte is om de Corana-maatregelen in acht te nemen. Denk aan sporthal Veerburg.

Het volgen van de digitale vergaderingen voor inwoners was geen pretje omdat er regelmatig storingen waren waardoor je naar een zwart scherm zat te kijken. Is het onwil dat Hollands Kroon nog niet terugkeert naar fysiek vergaderen?
Op andere plaatsten gebeurt het wel. Onlangs in De Helder een avond waar Port of Den Helder met omwonenden van de Kooyhaven in gesprek ging. Locatie was de Rabobank op Kooypunt. Een week later de beeldvormende vergadering in Hollands Kroon over hetzelfde onderwerp digitaal. Schagen
gaat ook weer fysiek vergaderen. LADA respecteert dat er raadsleden zijn die angst hebben om weer fysiek te vergaderen. Voor hen is een mogelijke oplossing om hybride te vergaderen. Daarbij kunnen zij die thuis blijven met een digitale verbinding toch deelnemen aan de vergadering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *