Nieuwe AED´s in Hollands Kroon!

Er komen nieuwe AED´s binnen de Gemeente Hollands Kroon, alle oude worden vervangen.De oudere AED apparaten waren aan vervanging toe. Het bedrijf AED Solutions heeft de aanbesteding gewonnen en zal deze dan ook per 01-08 gaan vervangen voor de nieuwe en deze ook gaan onderhouden. Alle 72 apparaten gaan vervangen worden voor 1en dezelfde soort AED, namelijk de Lifepack CR-2.

Ook heeft de Gemeente zich aangesloten bij de organisatie Hartslagnu. Per inwoner betaald de gemeente 6 eurocent hiervoor biedt de organisatie het nazorg stuk, nadat een vrijwilliger iemand heeft moeten reanimeren en er is behoefte aan nazorg dan is dat vanaf  nu ook georganiseerd. Nu is het zo even cru gezegd dat degene wordt bedankt en kan gaan, maar in bepaalde gevallen heeft de vrijwilliger nazorg nodig en wilt de vrijwilliger graag weten hoe het met de persoon die hij of zij geholpen heeft gaat, Hartslagnu regelt dat allemaal. 

Er was binnen Hollands Kroon nog 1 organisatie die zich ook bezig hield met de AED apparaten maar na overleg met de gemeente besloot die dat er een grotere organisatie voor nodig was want het werd te bewerkelijk. Wilt u weten waar in uw buurt de AED hangt, dan kunt u kijken op de website van Veiligheidsregio Noord Holland Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *