Orange the World – Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

Op 25 november komt De Cultuurschuur in Wieringerwerf in de oranje schijnwerpers te staan. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze dag is wereldwijd ‘Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen’. Voor alle inwoners en organisaties in Hollands Kroon organiseert de gemeente tussen 16.00 en 19.00 uur activiteiten om aandacht en bewustwording te creëren over geweld tegen vrouwen. Wethouder Mary van Gent ontsteekt om 17.00 uur het licht. Dit is onderdeel van het evenement, dat wordt gehouden om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!
 

Omvang
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem. Uit onderzoek blijkt dat 45% van de vrouwen en meisjes hier met geweld te maken krijgt. Meer dan driekwart van hen maakt seksuele intimidatie mee, één op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht en één op de vijf is ooit mishandeld door een (ex-)partner. Met deze wereldwijde ‘Orange the World’-campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.  

Programma
Het programma richt zich op bewustzijn van geweld tegen vrouwen. Een thema dat lang niet altijd serieus wordt genomen, terwijl het veel voorkomt. Wat doen werkgevers, scholen en de gemeente hieraan? Wat kun je ertegen doen? Tussen 16.00 en 17.00 uur kunnen werkgevers, inwoners en organisaties elkaar vinden om te kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen tijdens een informele borrel. Om 17.00 uur ontsteekt wethouder Mary van Gent het oranje licht in de Cultuurschuur. Daarna zijn er binnen sprekers die vertellen over feiten en ervaringen én oplossingen, bijvoorbeeld voor op de werkvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *