Paarse Vrijdag in Hollands Kroon

Hollands Kroon neemt actief deel aan Paarse Vrijdag op 13 december. Verschillende scholen en instellingen, zoals RSG Wiringherlant en LINK-jongerenwerk Hollands Kroon, leveren een bijdrage. Vaak komt dit initiatief bij de leerlingen zelf vandaan, bijvoorbeeld in de vorm van een GSA (Gay Straight Alliance).

Hollands Kroon neemt actief deel aan Paarse Vrijdag op vrijdag 13 december. Verschillende scholen en instellingen, zoals RSG Wiringherlant en LINK-jongerenwerk Hollands Kroon, leveren een bijdrage. Vaak komt dit initiatief bij de leerlingen zelf vandaan, bijvoorbeeld in de vorm van een GSA (Gay Straight Alliance).

Dat is een groep leerlingen die zich inzet om gelijkheid en veiligheid voor alle leerlingen op school te waarborgen. Op het gemeentehuis wappert deze dag een regenboogvlag. Deze vlag drukt steun uit voor diversiteit in sekse, gender en seksuele diversiteit.

LHBT-jongeren
Paarse Vrijdag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december. Ook in Nederland hebben deze jongeren het nog steeds moeilijk. Vaak worden ze op school gepest of uitgesloten. Daarom is het goed als er meer aandacht voor de LHBT-jongeren komt.

Bespreekbaar maken
“De samenleving is diverser dan ooit, dat is ook zichtbaar in het onderwijs. Daarom is het belangrijk dat scholen activiteiten organiseren die gelijkheid van LHBT-jongeren bespreekbaar maken. Dat leerlingen zelf initiatieven nemen om invulling aan het programma te geven, is natuurlijk fantastisch want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Om dit te onderstrepen hangt de gemeente deze dag ook de regenboogvlag uit, aldus wethouder Diversiteit en Onderwijs, Mary van Gent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *