Post

PostNL past vanaf eind februari in de gemeente het netwerk van brievenbussen aan. De reden hiervoor is dat we in Nederland steeds minder post versturen.
Inwoners moeten het zo zien dat de brievenbussen die nu weinig gebruikt worden, verwijdert of verplaatst gaan worden naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar.

Ook bij het bepalen van de locaties is uiteraard rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals: ANBO, Unie KBO, PCOBm l(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen advies uit te brengen op de plannen in de gemeente.
Samen is er gekeken of de brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven.
Ook voor de mensen die wat minder goed ter been zijn is rekening gehouden.
Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om deze reden dan ook staan.
Tevens het aantal verlaagde brievenbussen zal in stand blijven.
Veranderingen

Vanaf 23 februari 2019 aanstaande worden de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland Noord uitgevoerd. In de gemeente Hollands Kroon blijven van de 56 brievenbussen er 40 staan. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus vermeld. Bewoners ontvangen op hun huisadres een brief met informatie over de veranderingen. De aanpassingen zijn naar verwachting 23 maart 2019 gerealiseerd.
De informatie over de locaties waar de brievenbussen blijven staan kunt u vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt u bij het vinden van de voor u dichtstbijzijnde brievenbus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *