Reizen met het OV verandert. Wat betekent dat voor u?

De dienstregelingen van de NS en Connexxion worden met ingang van zaterdag 21 maart aangepast. Voor Connexxion geldt dat zij sinds vandaag al met een aangepaste dienstregeling rijden. De Buurtbussen rijden al sinds afgelopen maandag niet meer. De vrijwilligers die de buurtbussen besturen vallen bijna allemaal binnen de risicogroep en de buurtbussen zijn ook niet geschikt voor de extra maatregelen om de buschauffeurs te beschermen, zoals achterin in stappen.  

De aanpassingen

De basisdienstregeling houdt in dat op ieder station in Nederland 2x per uur een trein in beide richtingen vertrekt. Voor Anna Paulowna betekent dit dat er voor als nog niets veranderd.
De NS adviseert u de reisplanner te raadplegen wanneer u met het openbaar vervoer moet reizen.  

Connexxion en NS geven aan dat zij het erg belangrijk vinden dat mensen in de vitale sector nog steeds kunnen rekenen op het openbaar vervoer. Echter, er zijn onder de werknemers ook veel zieken. De vervoerders merken dat het een stuk rustiger is in de bussen en treinen omdat veel mensen thuiswerken. Daarom zijn er landelijk afspraken gemaakt met vervoerders om af te schalen in de dienstregeling, om de gezondheid van werknemers en reizigers te kunnen waarborgen. 

Reisplanner NS met actuele informatie. 

Reisplanner Connexxion met actuele tijden en informatie over de maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *