Speel, geniet en beleef plezier voor jong tot oud!

Zaterdag 13 juli is het feest in de wijk Elshof, want hier wordt om 10.00 uur de nieuwe Beleef Speeltuin geopend aan de Biestarwe door Burgemeester van Dam. Rond 09.30 uur kan iedereen zich verzamelen voor een heus feest! Tijdens deze opening zal ook de naam van de speeltuin bekend worden gemaakt, deze is door middel van een poll op Facebook tot stand gekomen. De speeltuin was een idee van een groep bewoners uit de Elshof, Milou Dalmaijer Assies, Ada Jongejan – van den Berg, Ralph Deken, Jordi Schotsman en Sarina Knappstein – Hamelink. Deze groep inwoners van de wijk miste een speeltuin.  

Na enig nadenken hebben zij de stoute schoenen aangetrokken en via Facebook een oproep gedaan, en uit die oproep kwamen vele medestanders. Gewapend met een tas vol plannen en ideeën gingen zij naar team Kernbeheer van de Gemeente Hollands Kroon, team Kernbeheer was ook enthousiast en heeft de groep op weg geholpen en ondersteund waar dit nodig was. Het plan werd aan BPD ( voorheen Bouwfonds) voorgesteld en die raakten zo enthousiast dat besloten werd dat de Beleef Speeltuin er moest gaan komen en ook nog eens volledig gefinancierd door BPD. Voor de kinderen is er een klim en klauter rek, een vogelnest schommel, een beleef kuil en een berg met tunnel en glijbaan alles is vervaardigt uit duurzame en natuurlijke producten zo is het hout wat gebruikt is Robinia hout, dit hout is zeer duurzaam en qua prijsklasse is het minder duur dan tropisch hout. 

Er is ook aan de ouder wordende mens gedacht, mede omdat Woonzorggroep Samen locatie Elsenhof zoals de naam al doet vermoeden midden in de wijk Elshof is gevestigd. Het zijn veelal dementerende inwoners op deze locatie, maar juist deze groep kan heel erg genieten van spelende vrolijke kinderen. Er zijn bankjes in de speeltuin om even rustig op te kunnen zitten, maar er is ook een boter-kaas en eieren blok aanwezig en heerlijk geurende bloemen, planten en struiken. Zo is het echt een beleef-speeltuin voor jong en oud.

Iedereen is dan ook welkom zaterdag 13 juli vanaf 09.30 uur aan de Biestarwe bij de nieuwe speel en beleef tuin in de wijk Elshof, het wordt een waar feestje dus komt allen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *