50 jaar vrijwilligerswerk, verdiend een lintje

Gisteravond mocht Raakt Media aanwezig zijn bij een wel heel bijzonder moment, namelijk het uitreiken van een lintje. Meneer en Mevrouw Van der Wardt – Groot zijn beiden al 50 jaar actief in het vrijwilligers leven bij hun club SV Wieringerwaard en nog bij veel meer organisaties. Reden genoeg dat de zij tot Lid in de Orde van Oranje Nassau werden benoemd. De uitreiking werd gedaan door Burgemeester van Hollands Kroon Rian van Dam.

Het mooie was dat het stel van niets wist en dachten aanwezig te zijn bij een jaarvergadering. Rond de klok van 21.00 uur kwam iedereen ineens binnen gelopen, familie, kennissen, vrienden, burgemeester en de pers waren aanwezig. Totaal verrast werden zij op de stoel in het midden van de kantine geplaatst en volgde er een toespraak van de burgemeester. Het stel zelf bleef er vrij nuchter onder want zij vinden het maar normaal wat zij in die jaren hebben gedaan voor de vereniging en organisaties. Zo doet mevrouw van der Wardt nog steeds alle shirts en broeken wassen (minstens 100) van alle voetbalteams, en meneer houdt al sinds mensenheugenis het complex bij, al vond hij zelf het woord sinds mensenheugenis niet passend want het is pas sinds 2000, dus ´´maar´´ 19 jaar. 

Meneer en Mevrouw van der Wardt hebben in die jaren veel betekend voor de samenleving zoals lopen met de collectebus voor de Nierstichting en de Hartstichting, vrijwilliger bij de EHBO, vrijwilliger bij Woonzorggroep Samen en nog veel meer. Dus dat lintje is dik en dik verdiend. Na de mooie woorden van de burgemeester was het tijd om het lintje op te spelden waarbij meneer van der Wardt nog wel even wist te benoemen dat hij na zijn dood het lintje weer kwijt was, uiteraard kon deze opmerking op een luid gelach rekenen van alle aanwezige. Na de uitreiking wilde meneer van der Wardt zelf nog even het woord, want zoals hij het zelf zei hij heeft altijd het hoogste woord, niet het laatste want dat had zijn vrouw. De avond was geslaagd en het stel werd overladen met felicitaties en bossen bloemen.

Lieve meneer en mevrouw van der Wardt namens Raakt Media nogmaals van harte gefeliciteerd en nog vele jaren van vrijwilligerswerk in goede gezondheid toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *