Beetje geven en beetje nemen is geheim achter diamanten huwelijk Van Klink

Vandaag is het groot feest in huize Van Klink-Vonderbank. Het echtpaar viert namelijk het 60-jarig huwelijksfeest. Samen vertellen ze met een glimlach hun verhaal.

In 1956 kwam Corrie Vonderbank samen met een paar broers naar de Polder. Vader was bollenboer en haar broers wilden het vak ook in. Familie Romar had een grote boerderij, de Jacobushoeve, aan de Schorweg en vader was op zoek naar een grotere ruimte zodat het gezin ‘beroeptechnisch’ kon groeien. Corrie haar broers werkten op het land en Corrie zelf zorgde ervoor dat alles in en om huis draaiende bleef. Na een half jaar namen vader en moeder Vonderbank de boerderij over en verhuisde het gehele gezin met 16 kinderen naar de boerderij.

Nog geen twee weken woonde Corrie in Breezand of ze liep Jos van Klink tegen het lijf. Hoe de kennismaking precies verlopen is, daar waren de meningen op het moment van gesprek over verdeeld. Gelukkig konden de twee elkaars geheugen hier en daar weer even opfrissen.

‘Daar wil ik meer van weten’
Toen Corrie op een avond haar vriendin naar huis bracht, zagen ze Jos staan langs het spoor. Jos zag Corrie en dacht: ‘daar wil ik meer van weten’ en hij vroeg haar mee naar het 25-jarig huwelijksfeest van zijn ouders. Corrie zag dat wel zitten, maar wist niet eens de naam van deze jongeman. Zo keurig als hij was, stelde Jos zich na de vraag van Corrie netjes aan de beide meisjes voor en bracht ze naar huis.

Toe aan de volgende stap: trouwen
We schrijven 63 jaar geleden. Na drie jaar was tweelingzus Annie inmiddels al een paar jaar verliefd op Ge van Grieken en toe aan de volgende stap: trouwen. Zus Corrie en haar Jos nog niet helemaal, want het huis aan de Kleiweg was nog niet helemaal af.

Belastingtechnisch beter
Maar met een hoop kinderen in huis, was het vader Vonderbank die tegen zijn twee dochters zei: ‘jullie zijn tegelijk gekomen, dus jullie gaan ook tegelijk het huis weer uit’. En zo geschiedde… voor zwager Ge was het belastingtechnisch gezien beter om in december voor de wet te trouwen, dus trouwden de tortelduifjes op 11 december voor de wet en 6 januari voor de kerk.

Familie is waardevol
Tot groot verdriet van de familie overleed Ge 25 jaar geleden. Dit geeft de feestelijke dag een zwart randje. Toch wordt het diamanten huwelijk groots gevierd met de hele familie. Het is diezelfde familie die Corrie en Jos in Breezand heeft gehouden. Familie is heel waardevol voor het stel.

‘We lopen de deur niet bij elkaar plat’
Samen hebben ze drie kinderen waarvan ze er twee hebben mogen laten opgroeien. Huub trouwde Anita en dochter Anita met William. In totaal zijn er vijf kleinkinderen: Corella, Mathe, Rutger, Amy en Maureen. “We lopen de deur niet bij elkaar plat, maar als ze er zijn is het altijd super gezellig”, zegt mevrouw van Klink met een lach.

Aan het Ceresplein
Na 12,5 jaar Kleiweg verhuisde het echtpaar naar de Schorweg. Toen dit te groot werd en te veel onderhoud vergde, verruilden de twee de woning voor een appartement aan het Ceresplein. 

Wat is nu de kracht van 60 jaar huwelijk? Beiden volmondig: “Een beetje geven en nemen.” Corrie van Klink: “En dan kom je vanzelf in rustiger vaarwater.”

Raakt Media wenst het diamanten echtpaar een hele leuke en gezellige middag toe op 5 januari. En mocht u het echtpaar willen feliciteren, dan kan dat onder deze post. Wij kunnen u garanderen dat Corrie van Klink alle reacties leest!

7 gedachten over “Beetje geven en beetje nemen is geheim achter diamanten huwelijk Van Klink

 • 11 december 2019 om 11:59
  Permalink

  Corrie en Jos van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal

  Beantwoorden
 • 11 december 2019 om 14:58
  Permalink

  Wat een prachtig artikel over deze fantastische en lieve mensen. Gefeliciteerd opa en oma, liefs van ons & de hondjes

  Beantwoorden
 • 11 december 2019 om 15:27
  Permalink

  Van harte gefeliciteerd met uw 60-jarig jubileum!!! ??

  Beantwoorden
 • 11 december 2019 om 17:37
  Permalink

  Wat een mooie mijlpaal. Van harte proficiat samen.
  Liefs Anita & William.

  Beantwoorden
  • 11 december 2019 om 22:57
   Permalink

   Wat een leuk stuk tante Corry! Gefeliciteerd met jullie huwelijk 🙂
   Groetjes Tessa

   Beantwoorden
 • 11 december 2019 om 18:27
  Permalink

  Corrie en Jos van Harte Gefeliciteerd met jullie 60 jarig Huwelijk

  Beantwoorden
 • 12 december 2019 om 15:35
  Permalink

  Lieve tante Corry en oom Jos,
  Van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum! Heel veel liefs uit de zuid van Vincent, Natascha & Dennis, Peet & Mary?❤

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *