Kopgroep Bibliotheek

Wanneer kinderen leren lezen, maken ze een enorme stap in hun ontwikkeling. Er gaat een wereld voor ze open, overal zien zeletters en woorden. Jonge kinderen zijn voortdurend bezig alles om zich heen te lezen. Boekjes zijn zeker favoriet, maar ook verkeersborden, etensverpakkingen, reclameborden en de krant van papa en mama worden aandachtig bekeken en nageplozen op herkenbare woorden. Het is natuurlijk ook een geweldig gevoel om plotseling grip te krijgen op die rare tekentjes en er letters en woorden in te gaan herkennen. Kunnen lezen maakt kinderen ontzettend trots en is een enorme ‘boost’ voor hun zelfvertrouwen. Ze worden er ook zelfstandiger van.

 

Veel kinderen zijn de eerste periode dat ze leren lezen dan ook erg enthousiast. Jammer genoeg neemt dit enthousiasme bij flink wat kinderen in de loop van de tijd af en wordt lezen steeds meer iets dat moet, voor school.
Dat is erg spijtig, want lezen is zeer belangrijk voor de ontwikkeling op vele verschillende fronten. Door kinderen ruim de tijd te geven ‘vrij’ te lezen en een ruime keuze te bieden, die goed aansluit bij hun interesses en leesniveau, kan het plezier in lezen beter in stand gehouden worden.

Word daarom lid van KopGroep Bibliotheken en kies uit duizenden boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften voor een paar euro per maand!

De online voordelen
Lenen en inleveren in alle vestigingen van KopGroep Bibliotheken
24 uur per dag online zoeken in de collectie en direct reserveren
Gratis verlengen via internet
Een inleverherinnering per e-mail ontvangen
Korting krijgen bij diverse lezingen, cursussen en workshops
Veel of weinig lenen? U kunt zelf het abonnement kiezen dat bij u past. Voor kinderen tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement helemaal gratis.

Lid worden
Om lid te worden gaat u met een geldig legitimatiebewijs naar een van onze vestigingen. U kunt zich inschrijven aan de balie en direct gebruikmaken van de bibliotheek. U kunt ook het inschrijfformulier invullen en u ontvangt uw pasje per post.

Bij het inschrijven van kinderen tot 18 jaar dient éen van de ouders/verzorgers zich te legitimeren en het inschrijfformulier te ondertekenen.

Lidmaatschap opzeggen
U kunt het abonnement op elk moment opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van een maand. Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Alleen in het eerste jaar kunt u niet tussentijds opzeggen en krijgt u ook geen abonnementsgeld terug. Opzeggen kan schriftelijk, online of persoonlijk in een van onze vestigingen.

Pas kwijt
Is uw bibliotheekpas zoekgeraakt? Blokkeer deze pas dan zo snel mogelijk. Zo kunnen we voorkomen dat iemand anders gebruik maakt van uw pas. U kunt het verlies online melden of in een van onze vestigingen. Een nieuwe pas laten maken kost € 2,50. Is de pas weer teruggevonden? Kom dan met uw legitimatiebewijs naar de bibliotheek zodat we uw pas kunnen deblokkeren.

Kopgroep bibliotheek 
De Verwachting 13,
1761 BW Anna Paulowna
Telefoonnummer: 0223-533140

Jeugdbibliotheek op school 
Anna Paulowna. 
Nieuweweg 19
1761EC Anna Paulowna
Telefoon: 0223-531460

Maandag:   10:00 – 12:00
Dinsdag:     10:00 – 12:00 
Woensdag: 10:00 – 12:00
                     14:00 – 17:00
Donderdag: 10:00 – 12:00
Vrijdag:        10:00 – 12:00

Website

Berichten