Voskonijntjes Pebbles en Kiki zijn zo leuk!

Pebbles is een prachtig voskonijntje, lichtbruin wit met weelderige voorlokken en lichte ogen, een bijzondere verschijning. Hij is al een tijdje in het asiel en inmiddels gecastreerd zodat hij helemaal klaar is om mooie vrouwen te ontmoeten. Daar zijn wel een paar opmerkingen over te vertellen maar dat komt later in de tekst. Als voormalig dak- en thuislooskonijn is de voorgeschiedenis in nevelen gehuld. Wat wel te merken is, is dat hij in de beperkte ruimte van zijn hok knorrig kan reageren als je op zijn terrein komt. Even rekening houden met elkaar, eenmaal in handen vindt hij het ook wel prima en de voorlokken fatsoeneren (lees: kammen) is ook geen probleem.

Kiki is een prachtig zwart voskonijntje, iets minder lange voorlokken als Pebbles. Ze werd gevonden en even leek haar eigenaar bekend. Helaas, het bleek toch om een ander konijntje te gaan. Na de verplichte quarantaineperiode van 14 dagen is gewacht tot de 35 dagen ook voorbij waren zodat we zeker weten dat een nieuwe eigenaar niet met jonge konijntjes komt te zitten. Qua gedrag komt ze aardig overeen met Pebbles en zo is ook het idee ontstaan om ze samen te matchen.

Dat matchen is op een voorzichtige manier gedaan: eerst op neutraal terrein kennis laten maken. Dat ging op zich niet verkeerd maar je voelde ook wel de spanning. Vooral Pebbles vond het allemaal stressvol, Kiki was sneller op haar gemak. Daarna zijn de dieren in aparte hokken dicht in de buurt bij elkaar geplaatst. Zo konden ze elkaar wel zien en ruiken maar niet direct contact maken. Een paar dagen later is de kennismaking op neutraal terrein voortgezet en dit proces is gedurende de week herhaald met als beloning: samenwonen!

Het is een prachtig setje om te zien, allebei niet zo groot. Voldoende leefruimte is belangrijk om het stel gelukkig te laten blijven in de toekomst, in een kleine ruimte is de kans op irritatie gewoon groter. Eigenlijk gewoon net als bij ons mensen. Met voeren hebben we gewoon een trucje door iets lekkers neer te leggen aan de ene kant zodat je zonder problemen het voerbakje kunt bijvullen en hooi kunt geven. Grote kans dat met dit levensgeluk hun beider levenshouding ook meer ontspannen gaat worden.

Kunt u een warm thuis bieden aan dit knappe stel? Kom kennismaken;  u bent welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *