Ben jij de mosselvriend die Zwieper Jump zoekt?

Zwieper Jump is een leuk cypers gemarmerd rood met een beetje witte poes, gecastreerd en geboren op 1-2-2016. De reden van haar komst had alles te maken met heel verdrietige omstandigheden van haar baasje.

In het asiel zien we een beetje ander gedrag dan in de omschrijving vermeld staat. Dit betekent niet dat de informatie niet klopt. We merken alleen dat de omgeving een grote invloed heeft op het gedrag. Uit je vertrouwde omgeving gehaald, andere mensen, andere dieren, andere geuren. Niet meer dan logisch dat je je dan ook een beetje anders gaat gedragen. De informatie vertelt dat Zwieper Jump een heel sociaal katje is dat graag op schoot komt liggen. Wel is ze in het eerste contact een beetje voorzichtig. Het alom bekende ‘kat-uit-de-boom-kijken’. In het asiel is die voorzichtigheid bij de eerste kennismaking wat duidelijker aanwezig. Ze kijkt een beetje afkeurend maar vindt het uiteindelijk wel goed dat je voorzichtig een aaitje geeft. Niet teveel en niet te enthousiast, grenzen dienen gerespecteerd te worden, dan gaat alles goed.

Ze heeft altijd alleen geleefd met haar mens maar bezoek met hond en kat vond ze na even wennen best oké. Inmiddels is ze aan het wennen in de open kattenkamer. Ook dat lijkt goed te gaan. De omgang met kinderen is niet bekend. Wonen in een appartement betekent dat Zwieper Jump een binnenkatje was maar eigenlijk wil ze graag naar buiten. Dus als we nu toch een herstart gaan maken, dan graag inclusief buitenspeelmogelijkheden.

Ze is een beetje kieskeurig met eten maar brokjes met vissmaak zijn oké en zachtvoer (de geleivorm) mag ook wel. Mocht u zin hebben in een verwennerijtje: ze wordt helemaal blij van vers gekookte mosselen.

Ze maakt keurig gebruik van de kattenbak, zelfs met kap en klepje, dappere poes. Wilt u haar graag gelukkig maken? Kom kennismaken; u bent welkom! Bij dierentehuis ’t Schuthok werken ze alleen op afspraak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *