Binky wil graag de dag positief doorbrengen, mag dat bij u?

Binky is een knappe mannetjescavia met kruintjes die net een ruim half jaar oud is. Toen de voormalige eigenaar op zoek ging naar een maatje voor zijn cavia, omdat hij heel goed besefte dat cavia’s sociale dieren zijn, nam hij het advies van de fokker ter harte. Hij koos voor twee jonge cavia’s, beide beren (mannetjes dus).

De kennismaking verliep best goed en een knusse toekomst leek voor de hand te liggen. Totdat de jonge mannen in de puberteit kwamen en hormonen een rol gingen spelen. Uiteindelijk had iedereen ruzie met iedereen en werd het hok opgedeeld in drie compartimenten. Niet ideaal.

In de hoop dat de andere twee cavia’s een leuk setje zouden worden, werd Binky aan het asiel aangeboden. Dit is Binky:

Aandacht en knuffels
Binky is niet zo dapper, hij heeft een beetje tijd nodig om te wennen. Nieuwe omgeving, andere gezichten, gelukkig heeft hij een fijn schuilhuisje. Ook bij cavia’s gaat de liefde door de maag dus lekkere hapjes, daar wordt hij zeker blij van. Optillen is spannend maar eenmaal in handen geniet hij serieus van de aandacht en de knuffels. Rustig aan, beetje de tijd nemen. Kleine kinderhandjes is hij niet gewend.

Positief de dag doorbrengen
Hij is op zoek naar een ruime woonomgeving met schuilgelegenheid en voldoende uitdaging om de dag positief door te brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan voedsel op een andere manier aanbieden, ergens in verstopt zodat hij moeite moet doen om het te bemachtigen. Voldoende vers hooi is heel belangrijk. De diertjes kunnen niet zelf vitamine C aanmaken, dus u moet zorgen voor een voldoende opname via voeding, fruit en bijvoorbeeld paprika.

Prima samenwonen
Matching is mogelijk met een caviazeugje, alleen moet Binky dan eerst gecastreerd worden. Of samen met een heel jong caviabeertje. Twee caviamannen kunnen prima samenwonen, mits er niet een zeugje in de buurt is. Advies nodig of wilt u komen kennismaken? Kom langs in het asiel aan de Rijksweg 4 in Den Helder. Of kijk op de site voor de andere dieren die een warm nieuw thuis zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *