Buddy is een kater die gewoon ruimte en regelmaat nodig heeft

Buddy is een leuke zwart witte kater, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 01-03-2014. Een poosje geleden was hij ook bij het Schuthok en zocht toen samen met zijn broertje een nieuw thuis.

Al snel werden ‘de mannen’ geplaatst maar bijna net zo snel kwamen er berichten dat er werd geplast in huis. Schrik, dat was natuurlijk niet de bedoeling. Er werd urineonderzoek gedaan en Buddy bleek last te  hebben van blaasgruis, bloed in de urine. Even leek het beter te gaan in combinatie met dieetvoeding maar helaas, de werkelijkheid was minder rooskleurig. Na verschillende medische interventies en goede adviezen zijn de katten terug in het asiel gekomen.

In huis plassen doe je als kat om aan te geven dat er iets mis is. Dat kan een lichamelijk probleem zijn maar heel vaak ontstaat door stress bijvoorbeeld blaasgruis, stress wat vaak veroorzaakt wordt door soortgenoten. Wellicht konden de broertjes toch minder goed met elkaar overweg dan gedacht. Bijkomende probleem was dat de vermiste kat van hun baasjes na heel lange tijd weer terug werd gevonden, in Buddy’s ogen niets meer dan een onvervalste indringer.

Leuk een idee van de oorzaak, maar hoe bewijs je dat en hoe los je het op? Nadat broertje Speedy geplaatst is, was het de beurt aan Buddy om een poosje apart gehuisvest te worden in een ruimte zonder andere katten. Hij werd goed in de gaten gehouden, dagelijks werden alle kleedjes nagesnuffeld en betast. De eerste dagen was Buddy boos, duidelijk geïrriteerd door de beperking in leefruimte (verblijf zonder buitenren).

Dat begreep het personeel van het Schuthok, soms is iets nodig om ergens te komen, alleen is dat moeilijk uit te leggen aan een kat. Na de eerste moeilijke dagen is het eigenlijk heel erg goed gegaan. Voor alle zekerheid is zijn urine nogmaals nagekeken, helemaal keurig, niets op aan te merken. En hij heeft niet meer op andere plekken geplast dan alleen keurig op zijn eigen kattenbak. Ze zijn trots op Buddy en hij mag dan ook nu lekker geplaatst worden!

Niet samen met andere katten, dat is geen goed idee. Maar ook niet in een heel kattenrijk buurtje. Als binnenkat gaat Buddy niet gelukkig worden, hij wil graag een ommetje door de buurt kunnen maken. In zijn geval is het dan niet handig om telkens geconfronteerd te worden met bijvoorbeeld de kater van 3 huizen verderop, hij zou dan het plassen weer in kunnen gaan zetten. Het dieetvoer is blijvend, hij krijgt Royal Canin S/O en kan daar prima heel erg oud mee worden.

O ja, hij wil graag een groot formaat kattenbak en natuurlijk voldoende hygiënisch personeel om de boel vlot schoon te maken. Na dit hele verhaal komen we dan eindelijk toe aan het gedeelte dat Buddy een leuke kater is. Dol op aandacht, hij komt gezellig knuffelen en volgt nieuwsgierig alles wat je aan het doen bent. Soms kan hij daar wel een beetje overdreven in zijn, je zou het ook een beetje eisend kunnen noemen.

Vermoedelijk is dat in een gewoon huiselijke omgeving veel minder aanwezig, het is nu eenmaal een feit dat hij in het asiel niet de aandacht kan krijgen die hij wel verdient. De omgang met honden is niet bekend. Wilt u zijn grote liefde zijn en geeft u hem een veilig-thuis-gevoel? Kom kennismaken; u bent welkom in het Schuthok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *