Dappere Mika is op zoek naar een huisje

Mika is een leuke, wit – cyperse kater, keurig gecastreerd met geboortedatum: 15-09-2008. Samen met de poezen Bibi en Diva in het asiel gekomen wegens privé omstandigheden van hun baasjes. De poezen worden samen geplaatst, Mika is zelfstandig op zoek naar een nieuw baasje.

Het heeft even geduurd voor we hem mochten voorstellen. Tijdens de quarantaineperiode was geur de aanleiding voor urinecontrole. Nee, er werd geen directe ontsteking gevonden, wel werd bloed aangetroffen. Het advies van de dierenarts was een aantal dagen pijnstilling te geven en vervolgens opnieuw urinecontrole. Uiteindelijk leverde dat prachtige, heldere plas op, geen nare geur meer te bekennen. Het is belangrijk dat Mika blaasgruisdieet brokjes krijgt (Royal Canin S/O), dit om herhaling te voorkomen. De behandeling met pijnstilling is verleden tijd.

Dapper? Op zijn manier is hij zeker dapper. Stoer? Nee dat is teveel gezegd. Hij heeft even tijd nodig om zijn vertrouwen te geven. Dan komt hij ook lief kopjes geven, zo schattig. Andere katten zijn in principe geen probleem. In de kattenkamer merken we wel dat hij behoorlijk onder de indruk is van alles en iedereen. Met andere woorden, de match met een soortgenoot moet wel een goede klik zijn om niet ondergesneeuwd te raken. Mika wil graag de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan. Er staat expliciet vermeld: behalve als het regent, dan blijft hij liever thuis. Heel verstandig, niet nat worden.

De omgang met kleine wereldburgers (kinderen) was geen probleem. En hij durfde zelfs te gaan kijken bij bezoek met een hond mee. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de hond ook lief is voor katten. Komt u kennismaken? U bent welkom. Bij het Dierentehuis Schuthok werken ze alleen op afspraak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *