Dichten in moeilijke tijden…

Met een kleine recorder spreek ik onverwacht opkomende zinnen in. Vooral tegen de nacht, zo ook nu. Dat schrijft mevrouw Atti Smit- Ran aan ons.

Haar hulp in de huishouding vond die zinnen op deze situatie slaan, dus besloot zij eraan te gaan werken. Haar hulp heeft het gedicht voor haar op de computer gezet en vermeerdert.
En samen hebben zij de gedichten in alle brievenbussen van de Seniorenflats gedaan. 64 adressen om gevoelsmatig even onze ogen over al het verdriet en leed samen te delen.

Net als duizenden anderen zijn zij ook op hen zelf aangewezen. Zonder de familie of gezellig koffie drinken. Atti beseft dat al het verdriet van anderen dit niets te betekenen heeft.

Atti haar leeftijd is bijna 90 jaar en zij is nog steeds in staat om te schrijven. Vroeger zelfs in diverse dagbladen!

Haar grootste dank gaat uit naar haar vriendin Sonja, die al jarenlang alles voor haar op de computer zet en archiveert. Door een vervelende oogaandoening laat zij alles met een rustig gevoel aan haar over! Atti wilt haar gedicht delen met alles en iedereen, want wij kunnen nu allemaal wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. Vandaar haar mail aan Raakt Media, zij wenst zoveel mogelijk mensen te verblijden met haar gedicht.

CORONAVIRUS

Zo vanzelfsprekend wil ik het hebben,
over een virus dat minuscuul, onzichtbaar
met oorlogslaarzen aan, de hele wereld
en ook ons kleine land belaagt.
Het vermomt zich als een licht briesje of een klein kuchje, niets aan de hand.

Wanneer ik goed luister en beide ogen sluit,
hoor ik de Engelen zingen; een heel heel zacht geluid. Het ritselt, ruiselt, roetselt, het kriebelt in mijn oor, dan hardop en snel, sta op uit deze duisternis! Wees niet meer bang maar strijd.

Bidden en Omhelzen in gedachten.
De liefdevolle zorg van dokters en verplegers.
Jij en wij de oude garde, zit eenzaam in ons huis.
Vraag ik alle Senioren positieve helende gedachten te sturen naar zieken thuis of in het ziekenhuis!

De kracht van onze weerloosheid in de stilte van ons huis. Liefdevolle gedachten als zoeklichtbundels sturen op Hem, die zoveel liefde geeft. Die kracht van ons, die smeekbede naar boven kan onze zieken genezen en voor ons behouden.

Met liefs, Atti Smit – Ran….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *