Duitse Herder Zordon

Het heeft Zordon in zijn jonge leventje nog niet echt mee gezeten. Hoewel op dierendag geboren, 4-10-2018, heeft deze jonge Duitse herder al twee bazen gehad. De eerste deed hem weg wegens tijdgebrek – hij zat toen net in zijn pubertijd – en de tweede vanwege zijn gedrag.

Er is een voorzicht begin gemaakt met leren luisteren. Zo kan deze knapperd netjes zitten op verzoek en komt hij als je roept.

Positieve leiding
Zordon wil echt wel samenwerken, maar heeft niet zo’n goed idee hoe dat moet. Hij is snel in hoge opwinding wat gepaard gaat met opspringen en happen. Niet zo handig, zeker niet gezien zijn formaat. Rust is het toverwoord, vier pootjes op de grond is een beloning waard. In de omgang is een rustige, consequente, positieve begeleiding heel belangrijk. Deze hond met harde hand tegemoet treden vraagt om een tegenreactie.

En dan moet hij nog leren om te gaan met soortgenoten. Zordon wil namelijk heel graag spelen, iets wat niet door iedere hond wordt gewaardeerd. Een poosje alleen thuis blijven is geen probleem.

Hondenschool: prima idee
Naast rust (in het hoofd) heeft hij zeker ook behoefte aan beweging en uitdaging. Een goede hondenschool is een prima idee, speuren zou zeker ook een optie zijn. Samenleven met een kat is mogelijk, hij is druk maar laat geen agressie zien.

Verboden voorwerp
Hij heeft in het verleden een paar keer gebeten. Uit navraag blijkt het telkens te gaan om een verboden voorwerp dat hij niet wil afgeven.

Wilt u meer weten over deze jonge hond, die echt de moeite waard is? Bent u die rustige, consequente leider? Kom dan snel kennismaken in het asiel aan de Rijksweg 4 in Den Helder. Of kijk op de site: www.schuthok.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *