Ex-zwerf kat Mex is gewoon lekker eigenzinnig

Mex is een prachtige cypers met witte kater, gecastreerd, geschatte geboortedatum: 03-12-2016. Oorspronkelijk als zwerf in het asiel gekomen en na de verplichte quarantaineperiode snel geplaatst.

Geen match
Helaas bleek de match met zijn nieuwe baasje niet tot wederzijds geluk te leiden, de klik was afwezig om het zo maar eens te zeggen. Mex koos er voor om op zolder te gaan wonen en kwam zelden nog beneden. In de woonkamer voelde hij zich kennelijk niet veilig en kon dan ook wat onaardig reageren bij het aaien. Op zolder had hij zijn domein vond hij zelf, daar liet hij zich wel ontspannen aaien. Oké niet tijdens het eten maar daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen.

Slimme kat
In nachtelijke uren zocht hij de nabijheid van zijn mens, Mex vond het heerlijk om op het voeteneind te slapen, zo schattig. Hij is keurig kattenbak zindelijk. Wel gaf hij aan dat hij graag naar buiten wilde en dat is ook een keertje per ongeluk gebeurt. De slimmerd wist keurig waar hij woonde en meldde zich na een uurtje, om gelijk weer naar boven te gaan.

Samenleven
In de open kattenkamer is het samenleven met kater Tetter geen goed idee, dat loopt uit op een robbertje vechten. Wie de aanstichter is? De heren zijn wel aan elkaar gewaagd dus het zal om het even zijn. Of hij wel prima kan samenleven met een poes of minder aanwezige kater is niet zo goed bekend. Ook over zijn omgang met honden tasten we in het duister. In een nieuwe omgeving zal Mex tijd nodig hebben om te wennen, als ex zwerver is geen voorgeschiedenis bekend maar voor hem is het belangrijk om zich veilig te voelen voordat hij zijn liefde schenkt. Eigenlijk best logisch toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *