Ga jij met Binky op pad?

Binky is een leuke kruising Chihuahua – Pinscher. En teefje, gecastreerd, met geboortedatum: 05-02-2015. Ze is in het asiel gekomen wegens een onprettige ontmoeting met een klein buurkindje (ze heeft gebeten). Door deze gebeurtenis is zij dus moeilijk te combineren in een gezin met kinderen.

Nee het is geen stoer hondje. Integendeel juist, de eerste kennismaking is heel erg spannend. Ze is nieuwsgierig genoeg om te komen snuffelen maar ze vindt het ook spannend. Dit uit zich dan in terugdeinzen, grommen en/of blaffen. Neem je deze signalen niet serieus, dan zou ze ook een hapje durven uitdelen. Aan de andere kant, als je de tijd neemt om rustig kennis te maken, zit ze al snel op schoot want knuffelen vindt ze geweldig! Om vervolgens vanaf schoot geen contact met andere mensen toe te staan. Tja, je zult maar een klein handleidinkje hebben. Is het ijs eenmaal gebroken en zit het riempje veilig vast? Dan gaat het staartje fier omhoog en trekt ze opgewekt vooruit. Mini muis on the run.

De omgang met andere mensen vergt dus een beetje aandacht. Niet in de zin van corrigeren, wel een verstandige omgang en kennismaken op eigen tempo waarbij veiligheid voorop staat. Hoewel wij echt geloven dat ze voor eigen kinderen lief was, heeft het ongetwijfeld ook stress gegeven. En zijn daarnaast vriendjes en vriendinnetjes over de vloer zacht gezegd een uitdaging. Dus nee, wij gaan Binky niet in een gezin met kinderen plaatsen. Een volwassen omgeving is gewoon verstandiger.

Grote kennis van basiscommando’s is niet aanwezig. Wel kan ze zitten op verzoek. Samenwonen met katten is geen probleem. Ze is het gewend en vond het eigenlijk heel gezellig, wilde zelfs spelen. Soortgenoten vindt ze heel erg spannend. Soms zet ze negeren als tactiek in maar uitvalgedrag is ook een strategie. Gewoon lekker samen met het baasje op stap. Een poosje alleen thuis is ook geen probleem. Natuurlijk wel eerst wennen en rustig opbouwen. Je zou het misschien niet verwachten maar eigenlijk deed ze het heel erg leuk met zoekwerk. Spelen met een balletje of een ander speeltje heeft ze nog niet de knie. Binky is meer een knuffeltypje.

Voor een goede darmwerking krijgt ze licht verteerbare brokjes (Intestinal van Specific). Dit voorkomt helaas niet dat ze haar ontlasting laat gaan zoals het komt. Eigenlijk is dat niet helemaal juist gezegd, het lijkt niet onder controle te staan, het gebeurt gewoon. Plassen gaat wel keurig buiten, met voldoende uitlaten. De dierenarts kon geen medische oorzaak vinden. Het klinkt misschien niet aardig maar het is een feit dat Binky een beetje te zwaar is. Het zou beter voor haar gezondheid zijn om af te vallen. In het asiel hebben we al een beginnetje gemaakt, we hopen dat een nieuw baasje door gaat op deze manier.

Kunt u dit hondje de rust en geborgenheid bieden om samen het avontuur aan te gaan dat leven heet? Binky is er klaar voor! Kom kennismaken; u bent welkom. Let op: Dierentehuis ’t Schuthok werkt alleen op afspraak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *