Heb jij een warm schuilplekje thuis waar Kay mag wonen?

Kay is een prachtige, cypers gemarmerde kater, inmiddels netjes gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 04-04-2019. De vindlocatie was niet zo handig gekozen, daar kon hij niet blijven. Kay is gevangen met een vangkooi. Nu de verplichtte quarantaineperiode achter de rug is, is Kay aan het wennen in de open kattenkamer.

Of eigenlijk kunnen we beter zeggen: daar heeft hij de grote struik uitgekozen als voorlopige verblijfplaats, want Kay is bang. Niet voor soortgenoten, kattengedrag begrijpt hij wel, maar mensen zijn nu nog wel heel erg spannend. Nu kun je twee dingen doen als je bang bent, je kunt vluchten of je kunt in de aanval. Kay is duidelijk van de eerste strategie, hij kiest voor een veilig schuilplekje en zelfs als je heel dichtbij komt zal hij je niet willen bezeren. Een enkeling kan ook voorzichtig contact met hem
maken.

De ervaring leert dat dit soort katten tijd nodig hebben en geduld en liefde om tot bloei te komen. Dat gaat niet van de een op de andere dag, maar elk klein stapje is er één. Telkens een stapje van vertrouwen en soms misschien ook een stapje terug, maar wij hebben er vertrouwen in, Kay komt er wel. Een gezellig druk gezin met kleine kindjes is een minder goede match, bij voorkeur een rustige omgeving. Samenleven met een soortgenootje is naar alle waarschijnlijkheid geen probleem. De omgang met honden is niet bekend.

Keurig kattenbak zindelijk. Heeft u een warm schuilplekje thuis waar Kay mag wonen? Kom dan kennismaken!
Bij dierentehuis ’t Schuthok werken ze alleen op afspraak. U bent welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *