Jules de knapperd

Jules is een knappe, cypers gemarmerd met witte kater, gecastreerd en met geboortedatum: 12-05-2009. Hij heeft met recht avonturen achter de rug. Jaren geleden via ons asiel geplaatst, gewoon hier in Den Helder. Hoe of wat is niet bekend, maar hij werd gevonden bij een camping in Callantsoog en is via een omweg weer bij ons terug gekomen. Let wel, er zit een tijdsbestek van jaren tussen. Het terugvinden van zijn baasje is helaas niet gelukt, dus we richten ons op een geliefde toekomst!

Het was wel even een overgang, van het vrije campingleven naar een hokjesverblijf in de opvang. Jules kwam en zag en dacht: ‘wegwezen hier.’ De eerste dagen heeft hij dan ook de aantekening ‘vluchtgevaarlijk’ gehad, maar langzaam werd hij steeds meer ontspannen en ging hij ontdekken dat het leven zo slecht nog niet is. Vriendelijke mensen, lekker hapjes, elke dag een schone kattenbak, hij besloot ons een kans te geven. En daar zijn we blij mee.

Als hij in paniek is, kan hij minder aardig reageren. Dat is logisch, een kat in het nauw…, maar ook iets om rekening mee te houden. Inmiddels is hij aan het wennen in de open kattenkamer en ook dat was natuurlijk weer erg spannend. Of eigenlijk is het nog steeds spannend, maar het gaat ook telkens een beetje beter. Om samen te leven met andere katten is het belangrijk dat de match goed is. Dat is natuurlijk een open deur. Jules is snel onder de indruk, met een liefdevol ander katje zou het best goed kunnen. Of hij echt gelukkig gaat worden van hond(en) in huis of (kleine) kinderen? We wagen het te betwijfelen. Een wat rustige omgeving met in de toekomst de mogelijkheid om naar buiten te gaan zou ideaal zijn.

Neemt u de moeite om kennis te maken en heeft u alle tijd om vertrouwen te laten groeien? Jules wacht op u. Kom kennismaken; u bent welkom. Bij dierenthuis ’t Schutkok werken ze alleen op afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *