Kwik en Kwak, gewoon twee leuke zusjes wachten op nieuwe baas

Kwik en Kwak zijn twee leuke caviameisjes, zusjes op 02-02-2019. Net een jaartje oud dus. Voor zover het Schuthok, waar de twee nu zitten te wachten op een nieuwe baas, weet is er nooit een Kwek geweest. De dames zijn op jonge leeftijd in huis gekomen en hebben altijd samengewoond. Aangezien cavia’s sociale dieren zijn en dit een leuk setje is, worden ze ook alleen samen geplaatst.

Reden van afstand: door persoonlijke omstandigheden werd de verzorging van de dieren te veel. Misschien roept dat vragen op, maar juist door het vele contact met mensen is dit wel een heel gezellig setje geworden en het zou jammer zijn als ze door tijdtekort zouden vereenzamen. Een beslissing in het belang van de dieren.

Wie is wie?
Kwik heeft een klein beetje wit, Kwak is degene met een brede witte streep. Inclusief klein kruintje, zo schattig. Ze zijn gewend aan Selective brokjes met af en toe een beetje andijvie of een stukje komkommer. Paprika is ook een goede bron van vitamine C (vitamine C in de voeding is belangrijk bij cavia’s omdat deze dieren het niet zelf aan kunnen maken). En natuurlijk altijd voldoende hooi voor een goede spijsvertering.

Belangstelling? Kom kennismaken met de twee in het asiel aan de Rijksweg 4 in Den Helder. Zijn de cavia’s niet wat u zoekt? Kijk dan eens op de site van het Schuthok. Er zijn zat dieren die een nieuwe baas zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *