Levy zoekt een heerlijk rustig huis

Levy is een knappe kruising, volgens de informatie iets met een Amerikaanse Stafford kruising. Hoewel er officieel Engelse stafford kruising in het paspoort staat, is ze daar wel erg groot voor, maar wie zal het zeggen? Het is een gecastreerd teefje met geboortedatum: 16-10-2012. Wegens persoonlijke omstandigheden in het asiel gekomen, een verdrietige beslissing.

Als pup in huis gekomen èn jazeker, keurig de puppycursus gevolgd. Het examen heeft ze niet gehaald vanwege loopsheid, daarna geen hondenles meer gevolgd. Het betekent dat ze de basiscommando’s kent en dat ze netjes aan de riem kan lopen. Soms ook niet, dan maakt ze meer vaart dan ons gemiddeld mensentempo, maar dat is wel bij te sturen. Eigenlijk mogen we het niet zeggen, het is tenslotte een dame, maar een paar kilootjes teveel en niet zoveel conditie, dus rustig aan lekker bewegen is een goed advies.

In het gezin was een klein kindje geboren, reuze gezellig, maar Levy vond het doodeng. Ze deed haar uiterste best om niet grof te reageren, keek weg en keek nogmaals weg. Heel netjes, we kunnen niet anders zeggen, maar nee, voor Levy graag geen gezin met kinderen. In het verleden heeft ze samengewoond met een kat en dat ging best goed. Tijdens de gedragstest laat ze wel fixeren zien, maar ze is relatief eenvoudig te overtuigen van het feit dat katten ook recht op leven hebben en dat met rust laten ook een optie is. Met de wandeling wil ze nog weleens onder een geparkeerde auto duiken om een kat te spotten, dus de introductie van Levy en een nieuwe kat vergt wel enige verstandige begeleiding.

De omgang met andere honden is wisselend. In haar oude leven had ze een paar vriendjes (m/v), maar ze kan ook lelijk reageren, vertelt de informatie. In het asiel laat ze vooral negeren zien, iets dat zeker met de omgeving en situatie te maken kan hebben en betekent dat ze de omgang met soortgenoten een beetje ingewikkeld vindt. In het contact met mensen valt op dat ze in eerste instantie terughoudend is, soms kan ze schrikken van onverwachte bewegingen. Ze heeft een beetje tijd nodig om je te leren kennen, maar eenmaal vertrouwd en veilig, ontpopt ze zich tot een gezellige hond met een grote favoriet: een grote voetbal!

Ben je op zoek naar een heerlijk hondenmaatje en geeft u haar de tijd om vertrouwen te geven en samen een band op te bouwen? Kom kennismaken. Bij ’t Schuthok werken ze alleen op afspraak. Je bent welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *